Θεσσαλονίκη: έκτακτα μέτρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων

«Κώδωνα κινδύνου» για το ενδεχόμενο μεγάλης συσσώρευσης απορριμμάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κρούει η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας με αφορμή τη νέα αναστολή λειτουργίας –δεύτερη σε διάστημα μιας εβδομάδας- του ΧΥΤΑ Μαυροράχης εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Λόγω

των νέων προβλημάτων στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και εξαιτίας των δυσχερών καιρικών φαινομένων, η Αντιδημαρχία απευθύνει έκκληση προς τους δημότες για όσο διάστημα ισχύουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους και να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν την απόρριψή τους στους κάδους, για να μην επιβαρυνθεί η Δημόσια Υγεία και να μην διαταραχθεί η ευπρεπής εικόνα της πόλης.

Σε επιβαρυμένες, λόγω επαγγελματικών χρήσεων ή άλλων ιδιαιτεροτήτων, περιοχές θα τοποθετηθούν από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας μεγάλες σακούλες δίπλα στους κάδους απορριμμάτων προκειμένου να μην διασκορπίζονται τα απορρίμματα στους δρόμους.

Η συνεργασία όλων των δημοτών και κυρίως των επαγγελματιών κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη, επισημαίνεται από την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας που απευθύνει έκκληση προς δημότες και επαγγελματίες (πολυκαταστήματα, super market, χώροι εστίασης κλπ) να σέβονται και να τηρούν τον Κανονισμό Καθαριότητας στην καθημερινότητά τους και στις δραστηριότητές τους, καθώς επίσης να βοηθούν και να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Δήμου  στη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη.

Επίσης απευθύνεται έκκληση και προς τους δημότες που αποθέτουν υλικά ανακύκλωσης και κυρίως χαρτί στους κάδους απορριμμάτων να καταβάλουν προσπάθεια για σωστή απόθεση στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού έκτακτων μέτρων και με την συνδρομή όλων των τμημάτων από το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας συνεχίστηκε τις προηγούμενες ημέρες η αποκατάσταση της καθαριότητας σε όλη την πόλη και η αποκομιδή εκατοντάδων τόνων απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί λόγω απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων δόθηκε βαρύτητα στην αποκατάσταση της καθαριότητας στο ιστορικό εμπορικό κέντρο λόγω των ιδιαιτεροτήτων του,  με ταυτόχρονη όμως αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλα τα σημεία της πόλης και σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου περισυλλέχθηκαν περισσότεροι από 500 τόνοι απορριμμάτων που διοχετεύτηκαν στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης με 7 τράκτορες και 44 κοντέινερ, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έγινε αποκομιδή 489 τόνων με 23 απορριμματοφόρα, 7 τράκτορες και 16 κοντέινερ.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων συνεχίστηκε κανονικά το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου περισυλλέχθηκαν 236 τόνοι απορριμμάτων που μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΥ με 29 κοντέϊνερς και την Κυριακή 262 τόνοι με τη συνδρομή 27 κοντέινερ απορριμμάτων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα