Ferrari Roma Spider Tailor Made: Μια μοναδική έκδοση της ανοικτής Roma

Η έκθεση ‘One of a Kind’ στο Μουσείο Enzo Ferrari στη Μόντενα εμπλουτίστηκε με μία σπάνια Roma Spider ενός και μοναδικού αντιτύπου, που φέρει την υπογραφή του τμήματος εξατομίκευσης Tailor Made του Μαρανέλο.

Ο στόχος της Ferrari με τη συγκεκριμένη έκδοση της Roma Spider

είναι να αναδείξει τις καινοτόμες τεχνικές παραγωγής εξαρτημάτων και επενδύσεων του εσωτερικού με εξαιρετικά, εναλλακτικά υλικά, που έχει αναπτύξει το τμήμα Tailor Made.

Η Ferrari επέλεξε για το ύφασμα των καθισμάτων χειροποίητη ραφή από νήμα κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα ελαστικά. Παράλληλα, χρησιμοποίησε λέιζερ για την επεξεργασία των αλουμινένιων εξαρτημάτων του αμαξώματος - όπως για το έμβλημα στο μπροστινό φτερό, καθώς για το σχέδιο του ανεμοδείκτη με τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Maranello, στο καπό.

Ανακυκλωμένο αλουμίνιο, από το χυτήριο της Ferrari, χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη δημιουργία κάποιων εξαρτημάτων του κινητήρα V8 με διπλό τούρμπο, μειώνοντας στο ελάχιστο τα απόβλητα.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη χρήση nappa δέρματος χωρίς χρώμιο, καθώς και ξύλου στο κάλυμμα της οροφής στην ουρά. Κάποια εξαρτήματα στην κεντρική κονσόλα μάλιστα είναι κατασκευασμένα και από τα ρινίσματα από τα καλούπια στο χυτήριο του Maranello.

Σημαντική ήταν και η συνεργασία με την Montblanc, με την οποία η Ferrari δημιούργησε μια ειδική έκδοση του διάσημου Meisterstuck. Αυτό το εμβληματικό εργαλείο γραφής φέρει πλέον το ίδιο χρώμα Oro Mida, που επιλέχθηκε ειδικά από το Κέντρο Σχεδιασμού της Ferrari για τη Ferrari Roma Spider Tailor Made.

Η μοναδική πένα γραφής έχει επίσης ενισχυθεί με μύτη από χειροποίητο χρυσό Au750 και επένδυση πλατίνας, διακοσμημένο με ένα μοτίβο ανεμοδείκτη, και καπάκι και τμήματα επίσης επενδυμένα με πλατίνα.

Σύμφωνα με την ιδέα του «ταξιδιού», που διατρέχει αυτή την έκδοση, η πένα συνοδεύεται από ημερολόγιο με κάλυμμα από ανακυκλωμένο δέρμα στα ίδια χρώματα με το εσωτερικό της Ferrari Roma Spider: Rosso Bologna και Pelle Metalizzata Oro Mida. Στο εξώφυλλο είναι χαραγμένες οι συντεταγμένες του Maranello, που συνδέουν το ημερολόγιο με το αυτοκίνητο, ενώ θυμίζουν τον ανεμοδείκτη που είναι χαραγμένος στο καπό.

Σύμφωνα με τη Ferrari, ο σχεδιασμός και η κατασκευή αυτής της μοναδικής Roma Spider της προσέφεραν μια μοναδική ευκαιρία για έρευνα και εξέλιξη καινοτομικών υλικών και επεξεργασιών, επεκτείνοντας τις δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει το τμήμα Tailor Made.

Το αυτοκίνητο έγινε πλέον μέρος της ειδικής έκθεσης ‘One of a Kind’ στο Μουσείο Enzo Ferrari στη Μόντενα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία γύρω από τα προγράμματα εξατομίκευσης της Ferrari.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον διαδραστικό τοίχο που επιτρέπει την άμεση εμπειρία των υλικών, υφασμάτων, χρωμάτων και της ποικιλίας των επιλογών που προσφέρει το Κέντρο Σχεδιασμού της Ferrari, η εγκατάσταση εμπλουτίζεται με τα ιδιαίτερα υλικά που επιλέχθηκαν για να κάνουν τη Ferrari Roma Spider Tailor Made μοναδική. Το αυτοκίνητο θα παραμείνει στο Μουσείο Enzo Ferrari μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα