Αυτή είναι η νέα πινακίδα κυκλοφορίας που βλέπουμε στους δρόμους -Τι συμβολίζει

Οι δρόμοι εξελίσσονται με τους γοργούς ρυθμούς της αυτοκίνησης, με αποτέλεσμα ορισμένες πινακίδες κυκλοφορίας να παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια και να κάνουν την εμφάνισή τους νέες.

Αρκετές χώρες τροποποιούν διαρκώς τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα ορισμένα σήματα οδικής κυκλοφορίας να καταργούνται και στη θέση τους να μπαίνουν καινούργια. Στόχος φυσικά είναι να καταστήσουν την κυκλοφορία στους δρόμους ασφαλέστερη, αλλά και να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο.

Μία από τις νεότερες προσθήκες στις πινακίδες κυκλοφορίας είναι η εικονιζόμενη 277.1,

η οποία δείχνει ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσυκλέτα και ένα ποδήλατο, και όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε πολλούς χρήστες του δρόμου.

Επισήμως, η έννοια της πινακίδας είναι «Απαγόρευση προσπέρασης δίτροχων από τετράτροχα+ οχήματα σε δρόμο με μία λωρίδα κυκλοφορίας». Αυτό σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό δεν επιτρέπεται να προσπεράσει σε αυτό το σημείο του δρόμου κάποιο δίτροχο (ποδήλατο-μοτοσυκλέτα).

Η συγκεκριμένη απαγόρευση αποσκοπεί στην προστασία των δίτροχων οχημάτων από τους κινδύνους που θέτουν ορισμένες συνθήκες του δρόμου. Για αυτό τον λόγο, η πινακίδα αυτή τοποθετείται σε στενούς δρόμους, κατηφορικά ή ανηφορικά τμήματα και γενικά δύσκολες/μπερδεμένες καταστάσεις κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα