Μια εκθαμβωτική πρόταση για την αναγέννηση του μυθικού Ford RS200

To «rally supercar» της Ford από τη δεκαετία του 1980 απέκτησε μια σύγχρονη, προηγμένη ερμηνεία από τους σχεδιαστές της εταιρείας του Μπλε Οβάλ, βάζοντας τη διοίκησή της σε πειρασμό.

Το Ford RS200 του 1984 δεν είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην επική περίοδο του Group B του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στο μέσον της δεκαετίας του '80. Παρότι τα Audi

Quattro και Peugeot 205 Turbo 16 έκλεβαν την παράσταση, το «rally supercar» της Ford έμεινε στην ιστορία με την επιβλητική εμφάνιση και την εντυπωσιακή του σιλουέτα.

Πίσω στην εποχή μας, η ιδέα για την αναγέννηση του RS200 προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης της ομάδας του σχεδιαστικού στούντιο της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας με τον Steve Staxy, συγγραφέα πολλών βιβλίων για την εταιρεία του Μπλε Οβάλ.

Ο Staxy είχε την ιδέα να δημιουργήσει ορισμένα σκίτσα για την προώθηση της τελευταίας σειράς βιβλίων του, και βάσει αυτών κάποιοι designers της εταιρείας αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, σχεδιάζοντας πρώτα ένα ψηφιακό πρωτότυπο και έπειτα ένα μοντέλο.

Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα φουτουριστικό, μοιάζοντας εμπνευσμένο από τον κόσμο των video games. Το Ford RS2.00, όπως ονομάστηκε, ξυπνά μνήμες από το μοντέλο του 1984: τα μπροστινά φώτα να βρίσκονται φωλιασμένα στο καπό και τον προφυλακτήρα, ενώ η πίσω αεροτομή ενσωματώνει εντυπωσιακά τα φωτιστικά σώματα.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν δεν είναι τυχαία. Φυσικά, καθώς παραπέμπουν στο κλασσικό μπλε και λευκό που ανέκαθεν χαρακτήριζε τη Ford.

Το μικρό αυτό διθέσιο coupe διαθέτει μόνο μία πόρτα: ανοίγει από μπροστά, και περιλαμβάνει τόσο το καπό όσο και το παρμπρίζ και την οροφή. Το εσωτερικό είναι ακόμα πιο φουτουριστικό, με τεράστιες γυάλινες επιφάνειες.

Το Ford RS2.00 είναι ένα «δημιουργικό ξέσπασμα» των σχεδιαστών, που το έφτιαξαν με δική τους πρωτοβουλία. Ωστόσο, τέτοια σενάρια έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, οδηγώντας στη δημιουργία πραγματικών αυτοκινήτων. Έτσι, δεν αποκλείεται το «όνειρο» της αναβίωσης του Ford RS200 να αποδειχθεί αρκετά μεγάλος πειρασμός για τη διοίκηση στο Ντιτρόιτ, ώστε να το κάνει πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα