Νέο λουκέτο στην αυτοκινητοβιομηχανία -Χρεοκόπησε η εταιρεία μεγάλου αστέρα της Formula 1

Οι οικονομικές δυσκολίες δεν κάνουν διακρίσεις και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα το γεγονός ότι η εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο Jenson Button, ως συνιδιοκτήτες, βρίσκεται πλέον σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Έναακόμα λουκέτο έρχεται να προστεθεί στατόσα που έχουν καταγραφεί τα τελευταίαχρόνια στον μαγικό κόσμο της παγκόσμιαςαυτοκινητοβιομηχανίας, στον οποίο νέοικατασκευαστές ξεπηδούν και σβήνουν απότον χάρτη με την ίδια ευκολία.

Αυτή τη φορά είναι η

σειρά του Jenson Button να πιει το πικρό ποτήρι μιας αποτυχημένης επιχειρηματικής προσπάθειας, καθώς η εταιρεία την οποία ίδρυσε ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 σε συνεργασία με γνωστό παρουσιαστή της τηλεόρασης πέρασε πλέον σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Πρόκειται για την άσημη Radford Motors, η οποία είχε σκοπό να εξειδικευτεί πάνω στην κατασκευή sportscars. Το πρώτο από αυτά ήταν η Type 62-2, ένα τετράτροχο που βασίζεται στη Lotus Evora και δανείζεται από αυτήν το πλαίσιο και τον V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων.

Μετά και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, o συγκεκριμένος κινητήρας έφτανε σε απόδοση έως και τους 710 ίππους, χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις σε ένα sportscar παλαιάς κοπής.

Ως εδώ όλα καλά, ωστόσο, το ταμπελάκι της τιμής Type 62-2 -σχεδόν 1 εκατ. ευρώ- έκανε τα πράγματα δύσκολα για την Radford Motors, η οποία πλέον αναζητά νέους επενδυτές ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ούτε ο Jenson Button ούτε φυσικά και ο συνέταιρος του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή θα παραμείνουν στο επενδυτικό σχήμα, επιστρέφοντας σε δραστηριότητες που ενδεχομένως να γνωρίζουν καλύτερα.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα