Πέντε εκατομμύρια Toyota Corolla έχουν κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Toyota Motor Europe γιόρτασε την παραγωγή της Corolla με Νο 5.000.000 στο εργοστάσιο του Burnaston: ήταν μία Corolla GR Sport Hatchback hybrid.

Η συγκεκριμένη Corolla GR Sport βγήκε από τη γραμμή παραγωγής νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και σημείωσε ένα επίτευγμα

που τονίζει τον κρίσιμο ρόλο του εργοστασίου Burnaston στην ευρωπαϊκή παραγωγική αλυσίδα της Toyota και στον βρετανικό αυτοκινητοβιομηχανικό τομέα.

Από την ίδρυσή του το 1989, η Toyota έχει επενδύσει στο βρετανικό εργοστάσιο περισσότερα από 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ, διασφαλίζοντας ότι θα παραμένει στην αιχμή της τεχνολογίας και των μεθόδων παραγωγής.

Το Burnaston ήταν η πρώτη εγκατάσταση της Toyota εκτός Ιαπωνίας που παρήγαγε υβριδικά οχήματα, και εξακολουθεί να αποτελεί κέντρο αριστείας για αυτή την τεχνολογία. Σήμερα, το 100% της παραγωγής του είναι υβριδικά οχήματα.

«Αυτό το ορόσημο δεν αντιπροσωπεύει μόνο έναν αριθμητικό στόχο» είπε ο Darius Mikolajczak, Διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου του Burnaston. «Αντικατοπτρίζει τη συνεισφορά μας στην οικονομία και τη δέσμευσή μας να κατασκευάζουμε καλύτερα αυτοκίνητα, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες και χτίζοντας ισχυρές σχέσεις με τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και τις τοπικές κοινότητες. Αυτή η επιτυχία είναι ένα αποτέλεσμα της αφοσίωσης όλων των μελών μας, παρελθόντων και παρόντων».

Το όνομα Corolla έχει εμφανιστεί σε περισσότερα οχήματα παγκοσμίως από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, με πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα. Τώρα στην 12η γενιά της, η τρέχουσα Corolla συνεχίζει να διατηρεί την ποιότητα, αντοχή και αξιοπιστία που έχουν συμβάλει στην επιτυχία του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Toyota. Εκεί κατασκευάστηκαν οι πρώτες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής της Toyota, με την ίδρυση της Toyota Manufacturing UK (TMUK) - η οποία περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο κινητήρων στο Deeside της Βόρειας Ουαλίας και ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Burnaston, κοντά στο Derby.

Αυτά τα εργοστάσια τέθηκαν σε λειτουργία το 1992, και έκτοτε η Toyota έχει επενδύσει 3,25 δισ. ευρώ στις δραστηριότητές τoyw. Σήμερα, η TMUK απασχολεί άμεσα περίπου 3.000 εργαζόμενους και χιλιάδες περισσότερους έμμεσα, μέσω μιας εκτεταμένης εφοδιαστικής αλυσίδας. Η πλειοψηφία της παραγωγής οχημάτων της TMUK (περίπου 85%) εξάγεται, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα