Το Tesla Model Y «βυθίστηκε» στην 18η θέση των Ευρωπαϊκών πωλήσεων

Το Tesla Model Y ήταν το επιβατικό αυτοκίνητο που σημείωσε τις περισσότερες στον κόσμο για το 2023. Ωστόσο το επίτευγμα αυτό, φαντάζει απίθανο να επαναληφθεί και το 2024.

Ήταν πολύκαλό, για όσο κράτησε. Το αμερικάνικο ηλεκτρικό μοντέλο έγραψε ιστορία όταν σανEV, ανέβηκεστην κορυφή της κατάταξης των ευρωπαϊκών πινάκων. Μερικούς μήνεςαργότερα όμως, η εικόνα μοιάζει εντελώς διαφορετική, διότι αν ανατρέξεικανείς στους αριθμούς, θα διαπιστώσει πως από την πρώτη θέση

έχει…καταποντιστεί στην 18η.

Σύμφωνα με την Dataforce, η πτώση στις πωλήσεις του Model Y το φετινό Μάιο (10.582), είναι της τάξης του 49%. Οι αγοραστές σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν μάλλον αλλάξει γνώμη και δεν επιλέγουν τόσο πολύ τα ηλεκτρικά μοντέλα πλέον. Ρόλο σε αυτό έχει παίξει σίγουρα και η κατάργηση των επιδοτήσεων, σε κάποιες περιπτώσεις.

Από τηνάλλη, έτσι ευνοήθηκε η Volkswagen, αφού δύο από τα αυτοκίνητά τηςβρίσκονται στις πρώτες θέσεις, όσον αφορά τον Μάιο. Αν και το crossover T-Roc κυκλοφορεί στην αγορά από το 2017και επίκειται η ανανέωσή του, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του (19.748)κατά 12%, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Το πρόσφαταανανεωμένο Golf ακολουθείδεύτερο (19.333). Τα τελευταία χρόνια το δημοφιλές hatchback «δυσκολευόταν», μια και ο κόσμος είχεστραφεί περισσότερο στα πιο μοντέρνα crossover και SUV. Παρ΄ όλα αυτά, η όγδοη γενιάτου με το αρκετά βελτιωμένο εσωτερικό, φαίνεται να το βοήθησε σε μεγάλοβαθμό, αφού κατόρθωσε να αγγίξει το +28%. Και η προοπτική του είναι καλή,με αισιόδοξες προβλέψεις.

Στην τρίτηθέση με 18.676 πωλήσεις (πτώση 10%) βρέθηκε το Dacia Sandero, το οποίο είχε χάσει οριακά από το Model Y, την περασμένη χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα