Το στοιχειωμένο πάρκινγκ των 7 εκατομμυρίων ευρώ -Γιατί δεν παρκάρει κανείς

Ένας πολυώροφος χώρος στάθμευσης που όλοι πίστευαν ότι θα γεμίζει από αυτοκίνητα, είναι συνεχώς άδειος.

Μόνο λίγες δεν είναι περιπτώσεις κατά τις οποίες έργα που συνοδεύονταν από μεγάλες προσδοκίες δεν κατάφεραν να τις δικαιώσουν ποτέ, με αποτέλεσμα να γίνουν στοιχειωμένα μόλις λίγες ημέρες μετά τα λαμπερά εγκαίνιά τους.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχουμε παρατηρήσει πολλάκις στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται εντός των στενών ορίων της χώρας μας. Μια υποδομή που δεν κατάφερε να βγάλει… ασπροπρόσωπους

τους εμπνευστές της είναι και το εικονιζόμενο γκαράζ στο Ρέγκενσμπουργκ, στην καρδιά της Βαυαρίας.

Εγκαινιάστηκε το 2022 στο εμπορικό συγκρότημα «TechCampus Regensburg» και προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού με την μοντέρνα αρχιτεκτονική του, όπως και με την πράσινη πρόσοψή του που εναρμονίζεται ιδανικά με τον περιβάλλοντα χώρο.

Το γκαράζ περιλαμβάνει 377 θέσεις στάθμευσης, με 50 εξ αυτών να φιλοξενούν φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίοι αντλούν «πράσινη» ενέργεια από φωτοβολταϊκά στην οροφή του κτηρίου.

Όσον αφορά το λόγο που το πενταώροφο γκαράζ έχει στοιχειώσει, ψάχνοντας αυτοκίνητα με το… κυάλι, σίγουρα αυτός δεν σχετίζεται με το κόστος χρέωσης που είναι 1,20 ευρώ/ώρα και 5 ευρώ για όλη το 24ωρο.

Η κακοτυχία της υποδομής φαίνεται ότι οφείλεται στην τοποθεσία που επιλέχθηκε να κατασκευαστεί, κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει πολλοί κάτοικοι.

Αυτό διότι σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων του εμπορικού συγκροτήματος «TechCampus Regensburg» δεν χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους, ενώ όσοι ανήκουν στο υπόλοιπο ένα τρίτο χρησιμοποιούν το υπόγειο γκαράζ που τους διατίθεται δωρεάν.

Το κόστος κατασκευής του ανήλθε σε 7,3 εκατ. ευρώ, με τους εμπνευστές του πρότζεκτ να εκτιμούν ότι θα καλυφθεί συν τω χρόνω από τα εκατοντάδες ΙΧ που θα στοιβάζονται καθημερινά στους 5 ορόφους. Έπεσαν, ωστόσο, πολύ έξω.

Ο δημοτικός σύμβουλος Στέφαν Κριστόφ εξηγεί στην περιφερειακή διαδικτυακή εφημερίδα Regensburg-digital ότι υπάρχει μέσος όρος πληρότητας πάρκου 10% από τότε που άνοιξε το γκαράζ. Το πάρκινγκ απλά φυτοζωεί και κρατιέται στη ζωή από κάποιες μακροχρόνιες συμβάσεις στάθμευσης.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα