Toyota: αρνείται ξανά την εγγύηση σε μοτέρ που έσπασε στη πίστα

Η οδήγηση ενός σπορ αυτοκινήτου στην πίστα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσετε τις δυνατότητές του και να κατανοήσετε καλύτερα τα οδικά του χαρακτηριστικά με ασφάλεια και χωρίς να ρισκάρετε τη σωματική σας ακεραιότητα και κάποιο πρόστιμο από την Τροχαία. Ωστόσο, για έναν άτυχο ιδιοκτήτη Toyota GR 86, η χαρά κράτησε λίγο αφού του έσπασε ο κινητήρας. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διατείνεται ότι το μοτέρ είναι σε απολύτως εργοστασιακή κατάσταση, ισχυρίζεται ότι ο αντιπρόσωπος αρνείται την εγγύηση!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά

του, το 2022 GR 86 έχει 30.577 χιλιόμετρα, καμία τροποίηση στον κινητήρα κι άλλαξε λάδια την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψη στην πίστα. Η Toyota «αρνείται να καλύψει τη βλάβη εντός εγγύησης λόγω της ιδιαίτερης χρήσης στην οποία υποβλήθηκε το όχημα». Το βίντεο της βλάβης του κινητήρα δεν είναι τόσο δραματικό όσο θα περίμενε κανείς δεδομένης της καταστροφικής φύσης μιας τέτοιας ζημιάς. Αντ ‘αυτού, έχουμε περίπου έξι λεπτά οδήγησης σε μια μάλλον ήρεμη πίστα, οι ταχύτητες είναι συχνά κάτω από τα όρια του αυτοκινητόδρομου κι ο οδηγός δε χτυπά καν τον κόφτη πριν αλλάξει ταχύτητα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια αισθητή ηχητική αλλαγή γύρω στο έκτο λεπτό του βίντεο, που δείχνει ότι ο κινητήρας έπαθε ζημιά. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που ξέρουμε είναι τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης, ο οποίος σημειώνει ότι η εταιρία αρνείται να δει το βίντεο κι εμμένει στο ότι «αφού οδηγήθηκε στην πίστα», τα έξοδα επισκευής βαραίνουν τον ίδιο. Αν έχετε την αίσθηση ότι έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο, έχετε δίκιο. Τον περασμένο Αύγουστο, ένας άλλος ιδιοκτήτης GR 86 δήλωσε ότι ο αντιπρόσωπος της Toyota τού αρνήθηκε την κάλυψη των εξόδων που αφορούσαν σπασμένο κινητήρα επειδή ισχυρίστηκε ότι έκανε κατάχρηση του αυτοκινήτου. Βασίστηκε σε υλικό του ιδιοκτήτη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανακάλυψε ότι χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης Autocross. Σημειώναμε τότε ότι τo ζήτημα είναι πολύ μπερδεμένο κι ενδεχομένως επιτηδευμένα, ώστε να προσφέρει νομικό πάτημα στην ιαπωνική εταιρία για να μην καλύπτει τους πελάτες της.

Η Toyota Μεγάλης Βρετανίας δηλώνει για το Yaris GR ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πίστα και σε παρόμοιες εκδηλώσεις αλλά την ίδια στιγμή δεν καλύπτει κακή χρήση. Αν αυτό ακούγεται λίγο μπερδεμένο, είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από την Toyota Βόρειας Αμερικής που δηλώνει ότι οι αγώνες κι η κατάχρηση (abuse) ακυρώνουν την εγγύηση, ενώ την ίδια στιγμή, διαφημίζει το αυτοκίνητο σε ακατάλληλες πόζες εντός πίστας και προσφέρει στους ιδιοκτήτες μια δωρεάν ημέρα στην πίστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Toyota Saturday GR86 Track Experience. Ταυτόχρονα, παρέχει έκπτωση για την αγορά αγωνιστικού κράνους!

Αυτό το νέο περιστατικό εύλογα πυροδότησε αμφιβολίες σχετικά με το τι ισχύει τελικά. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι οι αξιώσεις των πελατών μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν πάντα την πλήρη αλήθεια, όπως έχουν δείξει προηγούμενα γεγονότα, αν κι η προκειμένη περίπτωση δε φαίνεται να ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

The post Toyota: αρνείται ξανά την εγγύηση σε μοτέρ που έσπασε στη πίστα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα