Red Bull RB17: Πιο γρήγορη και από μονοθέσιο της F1

17:32 17/7/2024 - Πηγή: Caroto
Η Red Bull RB17, το τελευταίο δημιούργημα του θρυλικού σχεδιαστή Adrian Newey, ενδέχεται να είναι πιο γρήγορη ακόμα και από τα μονοθέσια της Formula 1.

Κάνοντας ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, η RB17 διαθέτει έναν κινητήρα V-10 4,5 λίτρων που αποδίδει 1.200 ίππους και ζυγίζει περίπου 900 κιλά. Με δυνατότητα παραγωγής έως και 1.700 κιλά downforce, το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για απόλυτες επιδόσεις στην πίστα.

Σύμφωνα με τον Newey, τα αποτελέσματα των πρόσφατων

δοκιμών προσομοίωσης δείχνουν ότι η RB17 θα εξασφάλιζε άνετα την pole position στο τελευταίο βρετανικό Grand Prix. Η RB17, με τις προηγμένες τεχνολογίες όπως η ενεργή ανάρτηση και η ρυθμιζόμενη downforce, μπορεί να κάνει το γύρο του Silverstone περίπου ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από ένα σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1.

Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ειδικά κατασκευασμένα ελαστικά Michelin, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στους αγώνες LMDh και Hypercar. Η Red Bull προσφέρει επίσης δύο άλλες επιλογές ελαστικών Michelin -μία με χάραξη και μία σλικ- για να καταστήσει την RB17 πιο προσιτή στους ερασιτέχνες οδηγούς, αν και με μειωμένη απόδοση.

Ο κινητήρας της RB17 διαθέτει ρυθμιζόμενες λειτουργίες ισχύος για να προσαρμόζεται στις διαφορετικές οδηγικές ικανότητες. Η παραγωγή της RB17 θα περιοριστεί σε 50 μονάδες από το επόμενο έτος, προσφέροντας εξαιρετικούς χρόνους γύρου σε πίστες σε όλο τον κόσμο.

Αν και τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων υπόκεινται σε σφάλματα, η RB17 φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να θέσει νέα δεδομένα στην πίστα, προσφέροντας επιδόσεις που ανταγωνίζονται αυτές των σύγχρονων μονοθεσίων της Formula 1.

The post Red Bull RB17: Πιο γρήγορη και από μονοθέσιο της F1 appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα