Δεν θέλουν τα αυτοκόλλητα POS οι οδηγοί ταξί

09:07 16/10/2024 - Πηγή: Caroto
Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί αντιδρούν στην απόφαση που τους υποχρεώνει να τοποθετήσουν αυτοκόλλητο ένδειξης POS στο εμπρόσθιο παρμπρίζ των οχημάτων τους.

Η απόφαση αυτή, που επιβάλλει την τοποθέτηση αυτοκόλλητου διαστάσεων 25×12 εκ., ενημερώνει τους επιβάτες ότι υπάρχει διαθέσιμη συσκευή για ηλεκτρονική πληρωμή στο ταξί. Ωστόσο, οι οδηγοί θεωρούν την υποχρέωση αυτή περιττή και για

λόγους ασφάλειας αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην προσφυγή τους συμμετέχουν διάφορες ενώσεις, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και σύνδεσμοι από περιοχές όπως ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Κέρκυρα, το Ηράκλειο και η Μυτιλήνη. Το αίτημά τους είναι η ανάκληση της υποχρέωσης για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης ένδειξης, θεωρώντας ότι η ύπαρξη POS στο ταξί θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, όπως ισχύει και για άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Ένα από τα επιχειρήματά τους είναι ότι οι επαγγελματίες οδηγοί που συνεργάζονται με γνωστές πλατφόρμες ήδη διαθέτουν POS και οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με ασφάλεια, πολλές φορές χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία της κάρτας του πελάτη. Ως εκ τούτου, θεωρούν ότι η τοποθέτηση του αυτοκόλλητου δεν είναι αναγκαία και μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους ασφάλειας, προσελκύοντας πιθανούς ληστές.

Το ζήτημα είναι πλέον στα χέρια του νομοθέτη και του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο καλείται να αποφασίσει αν η υποχρέωση για το αυτοκόλλητο POS θα παραμείνει σε ισχύ ή θα ανακληθεί, όπως ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί.

The post Δεν θέλουν τα αυτοκόλλητα POS οι οδηγοί ταξί appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα