Η Dacia ετοιμάζει το δικό της Vitara

10:28 11/7/2024 - Πηγή: Caroto
Η Dacia αναμένεται να εισέλθει δυναμικά στην αγορά των μικρομεσαίων SUV με ένα νέο, οικονομικό μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2027.

Το νέο αυτό SUV θα διαδεχθεί το δημοφιλές Sandero Stepway, το οποίο έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντική επιτυχία για την εταιρεία, αποτελώντας τα 2/3 των συνολικών πωλήσεων του Sandero. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Sandero

Stepway, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα υπερυψωμένο hatchback, το νέο μοντέλο θα είναι ένα γνήσιο μικρομεσαίο SUV.

Με μήκος περίπου 4.150 χιλιοστών, θα τοποθετηθεί στην κατηγορία B-SUV, κάτω από το ελαφρώς μεγαλύτερο Duster. Στόχος του είναι να ανταγωνιστεί από τα μικρότερα Citroen C3 και Fiat Grande Panda μέχρι τα μεγαλύτερα Jeep Avenger, Suzuki Vitara κ.α.

Το νέο SUV θα χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική CMF-B του Renault Group, που υποστηρίζει διάφορα συστήματα κίνησης. Αναμένεται να προσφέρει κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE), εκδόσεις με υγραέριο (LPG), ήπια υβριδικές και πλήρως υβριδικές επιλογές, ενώ δεν αποκλείεται και η κυκλοφορία μιας ηλεκτρικής έκδοσης.

Η Dacia στοχεύει να διαφοροποιήσει το νέο της μοντέλο από το αδελφικό hatchback, αποφεύγοντας έτσι τον κανιβαλισμό των πωλήσεων. Οι σχεδιαστικές γραμμές του νέου SUV θα αντλήσουν έμπνευση από το πρωτότυπο Manifesto της Dacia και το Sandrider Dakar Rall, προσφέροντας ένα μοντέρνο και δυναμικό εξωτερικό.

Μία ακόμα καινοτομία που εξετάζεται είναι η δυνατότητα ύπαρξης μιας έκδοσης με τετρακίνηση, κάτι που θα ενισχύσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σε διάφορες οδικές και εκτός δρόμου συνθήκες.

Αναμένοντας το ντεμπούτο του το 2027, το νέο αυτό SUV θα ενισχύσει την γκάμα της Dacia με έναν ισχυρό και ανταγωνιστικό παίχτη, προσφέροντας παράλληλα την παραδοσιακή οικονομία και αξιοπιστία που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της εταιρείας.

Με αυτή τη νέα προσθήκη, η Dacia ετοιμάζεται να προσφέρει στους καταναλωτές ένα προσιτό αλλά και σύγχρονο SUV, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς και τις επιθυμίες των οδηγών του μέλλοντος.

The post Η Dacia ετοιμάζει το δικό της Vitara appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα