Ποιες ιαπωνικές εταιρίες διέπραξαν απάτη στις δοκιμές πιστοποίησης μοντέλων τους;

10:19 4/6/2024 - Πηγή: Caroto
Το ιαπωνικό Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι πέντε Ιάπωνες κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Toyota, Honda, Suzuki, Mazda και Yamaha, διέπραξαν απάτη στις δοκιμές πιστοποίησης ορισμένων από τα μοντέλα τους. Αυτή η υπόθεση απηχεί το σκάνδαλο που έπληξε την Daihatsu, θυγατρική της Toyota, από τα τέλη του 2023.

Μετά από αυτό το σκάνδαλο, τον Ιανουάριο το υπουργείο ζήτησε από 85 άλλες εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας να επαληθεύσουν τη συμμόρφωση των πρακτικών πιστοποίησης τους.

Η Toyota εντόπισε επτά από τα μοντέλα της που δοκιμάστηκαν με μεθόδους που απέτυχαν να πληρούν τα κυβερνητικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων τριών που εξακολουθούν να παράγονται στην Ιαπωνία: το στέισον βάγκον Corolla Fielder, το σεντάν Corolla Axio και το συμπαγές SUV Yaris Cross.

Οι εφαρμογές πιστοποίησης για αυτά τα μοντέλα περιελάμβαναν “ανεπαρκή δεδομένα” και “λάθη” σε δοκιμές σύγκρουσης. Η Toyota ανέστειλε τις πωλήσεις και τις παραδόσεις αυτών των μοντέλων στην Ιαπωνία, αν και ισχυρίστηκε ότι η απόδοση των οχημάτων δεν παραβιάζει τους νόμους και τους κανονισμούς.

Οι παραδόσεις αυτών των μοντέλων στην Ιαπωνία σταμάτησαν από τις 3 Ιουνίου, ενώ πριν είχαν διακοπεί αυτές των Toyota Crown, Isis και Sienta, καθώς και του Lexus RX. Η εσωτερική έρευνα της εταιρείας πάντως και σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έδειξε την πλήρη συμμόρφωση των παραπάνω μοντέλων με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Από την πλευρά της Toyota Europe αναφέρθηκε ότι τα Yaris και Yaris Cross που κατασκευάζονται στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στη Γαλλία, δεν επηρεάζονται και οι παραδόσεις τους συνεχίζονται κανονικά.

Η Mazda και η Yamaha έχουν επίσης επηρεάσει τα μοντέλα που εξακολουθούν να παράγονται και να πωλούνται στην Ιαπωνία.

Για τη Mazda, η έρευνα αποκάλυψε παρεμβάσεις σε αυτοκίνητα που υποβλήθηκαν σε δοκιμές πρόσκρουσης και αλλαγές στο λογισμικό ελέγχου των κινητήρων στα μοντέλα MX-5 RF και 2. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα μοντέλα παραγωγής ακολουθούν απόλυτα τις προδιαγραφές.

Η Suzuki και η Honda έχουν πει ότι τα μοντέλα τους που πωλούνται αυτή τη στιγμή δεν επηρεάζονται.

Η Suzuki εντόπισε προβλήματα στην επαγγελματική έκδοση του Alto της προηγούμενης γενιάς, αναφορικά με την απόσταση ακινητοποίησής του.

Στην περίπτωση της Honda, ο εσωτερικός έλεγχος έδειξε αποκλίσεις στις δοκιμές εκπομπής θορύβου για 22 μοντέλα.

Αυτές οι αποκαλύψεις είχαν αξιοσημείωτο αντίκτυπο στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, με πτώση των μετοχών της Toyota (-1,76%) και της Mazda (-3,25%).

Η Yamaha Motor (-0,55%) και η Honda (-0,22%) περιόρισαν το απώλειες. Η Suzuki ωστόσο ωφελήθηκε της κατάστασης και κινήθηκαν ανοδικά οι μετοχές της (+1,5%).

The post Ποιες ιαπωνικές εταιρίες διέπραξαν απάτη στις δοκιμές πιστοποίησης μοντέλων τους; appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Caroto