12 χρόνια efood

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, δώδεκα χρόνια πριν, πως κάτι τόσο πρωτοποριακό, θα μπορούσε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Σε αυτά τα δώδεκα χρόνια το efood έχει γίνει γαστρονομικός σύντροφος και φίλος, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να καλύψει κάθε μας ανάγκη, μικρή ή μεγάλη.

Έχω δει την εντυπωσιακή εξέλιξή του μέχρι να γίνει η #1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα, μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα που προσφέρει

ποικιλία υπηρεσιών, γεύσεων και εμπειριών. Σε έναν κόσμο όπου η ταχύτητα και η ευκολία συχνά επισκιάζουν την ποιότητα και την εμπειρία, το efood κατάφερε να βρει μια ισορροπία, δημιουργώντας ένα app που δεν είναι απλώς αποτελεσματικό αλλά εμπλουτίζεται συνεχώς.

Το δικό μου ταξίδι με το efood ξεκίνησε σε ένα μικρό, αθηναϊκό διαμέρισμα. Ήταν αργά το βράδυ του 2015, η πρώτη μου χρονιά στην πόλη, και η συνειδητοποίηση ότι το ψυγείο μου ήταν τραγικά άδειο πλήγωσε την αυτοπεποίθησή μου. Ως από μηχανής θεός ήρθε η πρόταση ενός φίλου για μια νέα πλατφόρμα ντελίβερι. Και όπως όλες οι νέες σχέσεις, στην αρχή ήμουν πολύ σκεπτική. Τη συνέχεια όμως τη φαντάζεστε, με κέρδισε γρήγορα η ευκολία στην παραγγελία, η άνεση, και όσο τα χρόνια περνούσαν, η τεράστια ποικιλία του.

Αφήνω εκείνες τις πρώτες μου μέρες στην Αθήνα, για να κάνω fast-forward στο σήμερα, όπου το efood παραμένει μια από τις ελάχιστες σταθερές στη διαρκώς μεταβαλλόμενη ζωή μου. Από εκείνα τα κυριακάτικα πρωινά που δε θέλω να κάνω τίποτα πέρα από το να χουζουρέψω στο κρεβάτι -πόσω μάλλον να μαγειρέψω-, ως τους μεταμεσονύκτιους μαραθωνίους εργασίας, κολλημένη πάνω από το λάπτοπ, στιγμές που χρειάζομαι το κάτι παραπάνω, εκείνο που θα με κρατήσει ξύπνια και το efood είναι εκεί για να μου το προσφέρει. Και το κάνει μέσα από μια ποικιλία επιλογών, από μοσχομυριστά παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που θυμίζουν μανούλα, μέχρι γεύσεις εξωτικές που μου θυμίζουν το πιο πρόσφατο ταξίδι μου.

Και θυμάμαι μια συγκεκριμένη φορά που το efood με έβγαλε ασπροπρόσωπη, μια φορά που θα την θυμάμαι για πολλά ακόμη χρόνια: Πρώτος χρόνος πανδημίας. Lockdown και social distancing είχαν γίνει η νέα μας κανονικότητα. Κι εγώ είχα τα γενέθλιά μου! Όπως αντιλαμβάνεστε, κανείς δε μπορούσε να έρθει για να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε. Ε, λοιπόν, το efood έδωσε τη λύση! Δώσαμε ραντεβού για τις 20:00 το βράδυ, όταν όλοι είχαν τελειώσει τις δουλειές τους. Παραγγείλαμε γεύματα και ποτά μέσω efood, ανοίξαμε τις κάμερες των λάπτοπ μας και το πάρτι γενεθλίων μου πραγματοποιήθηκε… σε εικονικό περιβάλλον! Ακόμη όμως κι έτσι, καταφέραμε να μοιραστούμε γέλια, ευχές και χαμόγελα. Είναι να μην θυμάσαι μια τέτοια ανάμνηση για καιρό;

Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα μου ήρθαν στο μυαλό, παρακολουθώντας τη νέα ταινία που επιμελήθηκε η DK Films για την καμπάνια της εταιρείας με αφορμή τα 12 χρόνια efood. Ακούγοντας την μοναδική μουσική του συνθέτη Ermis και παράλληλα όσα αναφέρονται στο τηλεοπτικό σποτ, πράγματι αισθάνθηκα ότι το efood δεν είναι απλά μία εφαρμογή delivery, αλλά ο φίλος, που με τον δικό του τρόπο, είναι πάντα εκεί, όταν τον έχουμε ανάγκη.

Στα επόμενα δώδεκα χρόνια, λοιπόν, στις νέες γεύσεις που θα εξερευνήσουμε παρέα, στις πιο νόστιμες απολαύσεις και σε όλα εκείνα που δεν έχουμε ακόμη γνωρίσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα
12 χρόνια efood,