Eπίσκεψη Τσίπρα σε επιχείρηση στο Αιγάλεω: Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια! Να ανασάνει ο εργαζόμενος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε νωρίτερα οικογενειακή βιοτεχνία στο Αιγάλεω και εκεί συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην οικονομία.

Όπως εξήγησαν οι ιδιοκτήτες της βιοτεχνίας το ενεργειακό κόστος σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες γονατίζει τις επιχειρήσεις. Όπως είπαν, για κάποια περίοδο το ενεργειακό

κόστος είχε τριπλασιαστεί αλλά και τώρα μετά και τις επιδοτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλό.

«Το μεγάλο ζήτημα είναι πώς να δοθούν κίνητρα και η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανθίζουν και να μη μαραζώνει καμιά» τόνισε από την πλευρά του ο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άκουσε από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το πολύ αυξημένο ενεργειακό κόστος τα τελευταία χρόνια αλλά και τις πολύ μεγάλες ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και κόστος παραγωγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το Ταμείο Ανάκαμψης που δεν βοηθά όπως είπε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα καθώς «κλείνουν» όπως σημείωσε τους κωδικούς μόνο για τους μεγάλους ομίλους, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη συσσώρευση έργων σε λίγες εταιρείες.

«Δεν μπορείς να μιλάς για επιχειρηματικότητα και να εννοείς τους λίγους μεγάλους ομίλους» συνέχισε ο ίδιος, ασκώντας σφοδρή κριτική για τις μεγάλες ανατιμήσεις που πλήττουν τους εργαζόμενους την ώρα.

«Βλέπεις διαρκώς τις τιμές να ανεβαίνουν. Κάποιοι βγάζουν δισεκατομμύρια. Μόνο εδώ είμαστε πρωταθλητές και στις τιμές στα σουπερμάρκετ και στα καύσιμα και στο ρεύμα» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε «βεβαίως ο πληθωρισμός είναι κάτι που ακολούθησε την πανδημία, αλλά στην Ελλάδα είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια σε ρεύμα, καύσιμα, σούπερ μάρκετ».

Keywords
Τυχαία Θέματα