Exit poll: Απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ – Νέα πτώση ΣΥΡΙΖΑ, σταθερό το ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΚΚΕ – Στη Βουλή οι «Σπαρτιάτες»

Νίκη της ΝΔ με ισχυρή αυτοδυναμία δείχνει το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που μεταδόθηκε στις 7 μ.μ. (στο 80% των exit poll).

Από τις μετρήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα της ελληνικής επικράτειας προκύπτει πως οι πολιτικοί σχηματισμοί συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

40% – 44% Νέα Δημοκρατία

16,1% – 19,1% ΣΥΡΙΖΑ

10% – 13% ΠΑΣΟΚ

7,2% – 9,2% ΚΚΕ

4% – 6% Σπαρτιάτες

2,3% – 4,3% Ελληνική Λύση

2,3% – 4,3% Νίκη

2% – 4% Πλεύση Ελευθερίας

2% – 4% ΜέΡΑ25

Άλλα κόμματα από 2,1% έως 4,1%.

Αναλυτικά το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει ποσοστό από 40% έως 44%, επίδοση που είναι μεγαλύτερη από αυτή της κάλπης του Μαίου και εξασφαλίζει αυτοδυναμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το exit poll που ανακοινώθηκε δίνει ποσοστά από 16,1% το χαμηλότερο έως 19,1% το υψηλότερο, επίδοση χαμηλότερη από αυτή των εκλογών του Μαίου.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται στο exit poll των δημοσκοπικών εταιρειών να συγκεντρώνει ποσοστά από 10% έως 13% και το ΚΚΕ από 7,2% έως 9,2%.

Εντός Βουλής εμφανίζονται σύμφωνα με το exit poll και οι Σπαρτιάτες που καταγράφονται σε ποσοστό από 4% έως 6%.

Αντίθετα σε θρίλερ για είσοδο στη Βουλή αναμένεται να εξελιχθεί η βραδιά για τη Νίκη και την Ελληνική Λύση που συγκεντρώνουν ποσοστό από 2,3% έως 4,3% αλλά και για Πλεύση Ελευθερίας και ΜεΡΑ25 που καταγράφονται σε ένα εύρος από 2% έως 4%.

Στις 20:30 το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα από τη Singular Logic

Στις 20:30 αναμένεται η ανακοίνωση της πρώτης ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από τη Singular Logic, όπως ανέφερε ο γγ Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, σε σύντομη δήλωσή της, ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας φτάσαμε στο τέλος μίας μακράς εκλογικής διαδικασίας. «Τυχόν μικρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως», πρόσθεσε και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Exit, Απόλυτη, ΝΔ –, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ –, Βουλή, Σπαρτιάτες,Exit, apolyti, nd –, syriza, pasok, kke –, vouli, spartiates