H νέα επένδυση της Dimand στο Μαρούσι

Προσφορές από 4 κατασκευαστικές εταιρείες αναμένει η Dimand για την έναρξη υλοποίησης της νέας επένδυσης στο Μαρούσι.

Η Dimand έχει αναλάβει την κατασκευή ενός συγκροτήματος γραφείων, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 11.000 τ.μ. (22.500 τ.μ. συνολικά), αποτελούμενο από δίδυμα κτίρια επιφάνειας 5.500 τ.μ. έκαστο για λογαριασμό της PwC σε έκταση 11 στρεμμάτων επί της Λ. Κηφισιας.

Η PwC

θα μισθώσει το σύνολο του συγκροτήματος για περίοδο 10 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον 10 έτη.

Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 50-55 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο Μαρούσι, και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με τη Dimand δεδομένου ότι το κτίριο έχει εξασφαλισμένα έσοδα από ενοίκια για τουλάχιστον 10 χρόνια, τους επόμενους μήνες, θα ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης αγοραστή-επενδυτή, καθώς όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Ανδριόπουλος «δεν επιθυμούμε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα της εκμετάλλευσης ακινήτων. Δεν είναι κάτι που ξέρουμε και δεν θέλουμε να το κάνουμε».

Όσον αφορά το ύψος του μισθώματος, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Ανδριόπουλο θα είναι ελαφρώς χαμηλότερο από πρόσφατες πράξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Με βάση την συμφωνία με την PwC, τα νέα γραφεία θα πρέπει να έχουν παραδοθεί προς χρήση στις αρχές του 2024 – η διάρκεια της κατασκευής έχει οριστεί στους 18 μήνες – ενώ θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες που σήμερα στεγάζονται σε τρία διαφορετικά κτίρια.

Ο κ. Ανδριόπουλος εξέφρασε τη σιγουριά του για την έγκαιρη παράδοση του έργου, μολονότι θα προτιμούσε να είχε ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο της τάξης των 20-21 μηνών. Ωστόσο τόνισε με έμφαση ότι «ήδη η εταιρεία τρέχει 23 έργα, εκ των οποίων έχει 6 ενεργά εργοτάξια. Άλλωστε, το τεχνικό τμήμα 55 έμπειρων ατόμων που διαθέτει η Dimand έχει ήδη δοκιμαστεί σε μεγάλα έργα όπως το γήπεδο Καραϊσκάκη που παραδόθηκε μέσα σε 13 μήνες, σε συμπληρωματικά έργα της Cosmote στην Παιανία που παραδόθηκαν σε 14 μήνες κ.ά.».

Το νέο κτίριο έρχεται να αναβαθμίσει το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης που ήδη εφαρμόζει η εταιρεία δημιουργώντας έναν ευέλικτο, περιβαλλοντικά βιώσιμο, καινοτόμο και συναρπαστικό χώρο εργασίας που εστιάζει στην εμπειρία των εργαζομένων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας.

Αυτή η εμπειρία βασίζεται στην ποικιλομορφία των χώρων (αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συνεργασίας, χώροι χαλάρωσης κ.ο.κ.), στη δυνατότητα εναλλαγής της χρήσης τους ανάλογα με την ανάγκη των εργαζομένων και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων.

Στα νέα γραφεία προβλέπονται ακόμη ειδικά διαμορφωμένοι, συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και για εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά προγράμματα κ.α., υποστηρίζοντας ενεργά τη στρατηγική της εταιρείας για την παροχή ολιστικών λύσεων υψηλής ποιότητας.

Το συγκρότημα θα αποτελείται από δύο αντικριστά κτίρια τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. και θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ και άλλους βοηθητικούς χώρους. Μεταξύ των κτιρίων αναπτύσσεται ακάλυπτος χώρος πρασίνου, που θα λειτουργεί ως πυρήνας κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά και ως χώρος ανάπαυλας για τους εργαζόμενους.

Μεταξύ άλλων, ο CEO της PwC Ελλάδας Μάριος Ψάλτης ανέφερε ότι «προσπαθώντας να απαντήσουμε στις ανάγκες των ανθρώπων μας, δημιουργούμε τους εργασιακούς χώρους του μέλλοντος. Πρόκειται για ένα state of the art κτίριο που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα».

Ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε ότι «την περίοδο της πανδημίας ανατράπηκε το παραδοσιακό μοντέλο εργασίας και καθιερώθηκε η τηλεργασία.

Σίγουρα ο εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι απομονωμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο θεωρώ ότι η ευέλικτη εργασία ήρθε για να μείνει. Οι άνθρωποί μας θα έχουν την ελευθερία να επιλέξουν μέρες και ώρες εργασίας και εκτός του γραφείου».

Αναφορικά με τους νέους γραφειακούς χώρους τόνισε ότι «εμείς θέλουμε, σε κάθε περίπτωση, να προσελκύουμε τους ανθρώπους μας να έρχονται στο γραφείο και να ανταλλάζουν απόψεις με τους συναδέλφους τους. Καθώς έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, να εμβαθύνουμε τις προσωπικές σχέσεις και να δημιουργήσουμε κοινή κουλτούρα για να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Dimand, Μαρούσι,Dimand, marousi