Zελένσκι: «Η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία το Πάσχα» (VID)

«Δυστυχώς, η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία στη διάρκεια του Πάσχα», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πολύ καλά πως αντιμετωπίζουν πραγματικά τη χριστιάνικη πίστη και μια από τις σημαντικότερες γιορτές της οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε, πάντως, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι εξακολουθεί να τρέφει ελπίδες για ειρήνευση. «Κρατάμε, όμως, την ελπίδα… Ελπίδα για ειρήνη, ελπίδα ότι η ζωή θα νικήσει το θάνατο».

Η Ρωσία είχε

απορρίψε παρόμοιο αίτημα και νωρίτερα την τρέχουσα εβδομάδα, αφότου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε να γίνει κατάπαυση πυρός την Κυριακή του Πάσχα ώστε να διευκολυνθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και η δημιουργία ασφαλής διέλευσης για τους αμάσχους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

«Η 4ήμερη περίοδος του Πάσχα θα πρέπει να είναι μια στιγμή ένωσης ώστε να σωθούν ζωές και να προχωρήσει ο διάλογος προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο και στα βάσανα των ανθρώπων της Ουκρανίας», είπε ο Γκουτέρες.

Από τη μεριά του ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ντμίτρι Πολιάνσκι, τόνισε πως το αίτημα δεν ήταν «ειλικρινές» καθώς θα έδινε τη δυνατότητα στους Ουκρανούς μαχητές να ανασυνταχθούν, αλλά και να εφοδιαστούν με νέο εξοπλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Zελένσκι, Η Ρωσία, Πάσχα VID,Zelenski, i rosia, pascha VID