Αυτό είναι το απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε από τις ΗΠΑ για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν (βίντεο)

Μια άκρως απόρρητη έκθεση φέρεται να διέρρευσε από το Εθνικό Ινστιτούτο Συστημάτων Διαχείρισης Περιστατικών και Προηγμένων Τεχνολογιών (NIMSAT) του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τις προετοιμασίες του Ισραήλ για στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν.

Οι πληροφορίες, που συγκέντρωσε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών στις 15 και 16 Οκτωβρίου, περιγράφουν τη χρήση ενός άγνωστου βαλλιστικού πυραύλου, με την κωδική ονομασία “Golden Horizon”. Ο πύραυλος αυτός φέρεται να είναι σε θέση να εκτοξεύει

ακριβείας πυρομαχικά κάτω από τη μύτη των εχθρικών συστημάτων αεράμυνας.

Η διαρροή έγινε μέσω φιλοϊρανικού λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που προκάλεσε την έρευνα από τις ΗΠΑ, καθώς το έγγραφο ανήκει στην κατηγορία των πληροφοριών “πέντε μάτια”, που επιτρέπεται να δουν μόνο οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Η διαρροή ανάγκασε τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη από το Ισραήλ και πιθανόν να αναγκάσει το Ισραήλ να τροποποιήσει τα σχέδιά του.

Ο Μάικ Τζόνσον, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι θα ενημερωθεί άμεσα για τα αποτελέσματα. Το Πεντάγωνο και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν σχολιάσει ακόμα επισήμως τη διαρροή.

Keywords
Τυχαία Θέματα