«Δεν θα έχουμε ιδέα σε τι κατάσταση είναι οι ράγες»: H παραίτηση του προέδρου του έργου της εγκατάστασης του συστήματος σιδηροδρομικής σηματοδότησης από το 2022

Θλίψη επικρατεί στο πανελλήνιο για τα θύματα της τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το 2014 γίνεται η διαδικασία για να αναδιαταχθεί το σύστημα των αισθητήρων. Το έργο αρχίζει όμως η εταιρία που αναλαμβάνει το έργο αμφισβητείται από έναν εργολάβο πως δεν κάνει καλά τη δουλειά της.

Τότε, ξεκινούν διαμάχες της κατασκευαστικής εταιρία και μίας ακόμη εταιρίας για κάποια μόντεμ, τα οποία θεωρούν πως σχηματίστηκαν παράτυπα.

Σταματούν τα έργα, μπαίνουν πρόστιμα από την ΕΕ το 2019

και μπλοκάρεται το έργο. Το 2021 μπήκαν οι σηματοδότες ενώ σε αυτό τοπ τμήμα να παραμένουν κλειστοί.

Ωστόσο, στις 27 Απριλίου 2022, με επιστολή του στoυς επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ, ο πρόεδρος του έργου της εγκατάστασης του συστήματος σιδηροδρομικής σηματοδότησης ERTMS/ETCS, κ. Χ. Κ. υπεύθυνος ασφάλειας των δρομολογίων, υπέβαλε την παραίτησή του διαφωνώντας με κάποιες ενέργειες που έγιναν.

Ο ίδιος ανέφερε τη μη τήρηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης 717 με την αναίτια αποξήλωση των εν λειτουργία (χρηματοδοτούμενων με ευρωπαϊκά κονδύλια) υφιστάμενων συστημάτων αλληλεξάρτησης στους Σ.Σ. Τανάγρα, Ελαιώνα, Θήβα, Σφίγγα, Αλίατρο κ.λπ. και την αντικατάστασή τους με ένα σύστημα αλληλεξάρτησης διότι επιφέρουν τεράστιες καθυστερήσεις στη σύμβαση του ETCS επί της γραμμής.

Ακόμη, έκανε λόγο για κακοδιαχείριση της σύμβασης ανάταξης της σηματοδότησης στο τμήμα Δομοκός – Λάρισα και τις τεράστιες καθυστερήσεις που αυτή επιφέρει στη σύμβαση του ETCS επί γραμμής.

Επίσης, προειδοποιούσε ότι εξαιτίας μη τήρησης των συμβάσεων και ότι «θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των τρένων στο εν λόγω τμήμα με 200 Km/h. Χωρίς σε αυτό να υπάρχει καμιά ένδειξη της κατάστασης της γραμμής, ακόμη και θραύσης αυτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων».

Σε μια δεύτερη επιστολή – βόμβα, αυτή τη φορά μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 7 Φεβρουαρίου, από τη Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρόμων (ΔΕΣΚ-Σ) υπογραμμιζόταν: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν, 2022,den, 2022