Δ.Παπαστεργίου: «Δεν ψηφιοποιούμε απλά, αλλά καταργούμε τη γραφειοκρατία»

«Η Θεσσαλονίκη αρχίζει να παίζει και στο κομμάτι της τεχνολογίας και της πληροφορικής έναν πολύ ιδιαίτερο, πολύ σημαντικό ρόλο», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής

Μακεδονίας.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας πως «οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι γιατί τρέχουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και πρέπει να προσέξουμε πώς θα μετατρέψουμε τα χρήματα αυτά σε αποτελεσματικά και χρήσιμα έργα για τους δήμους.

Έχουμε και τα έργα του ΕΣΠΑ, 320 προτάσεις με προϋπολογισμό 230 εκατ. ευρώ. Προς το τέλος Μαΐου θεωρώ ότι θα έχουμε τις πρώτες 70 – 80 εντάξεις και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού όλες τις υπόλοιπες».

Ο υπουργός πρόσθεσε πως προτεραιότητα έχει «η κλιματική κρίση ξεκάθαρα.

Δεν έχει νόημα να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο, εάν δεν σιγουρευτούμε πως εμείς, οι οικογένειες μας, οι πολίτες των πόλεών μας είναι ασφαλείς.

Το δεύτερο είναι οι υποδομές και για να είμαστε ειλικρινείς, η Ελλάδα θέλει ακόμη πολλή δουλειά. Στις κινητές τηλεφωνίες είμαστε σχετικά καλά, στις σταθερές τηλεφωνίες έχουμε πάρα πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε».

Στάθηκε δε σε μια «σημαντική, μια καινούργια πτυχή που αναπτύσσεται και στη χώρα μας και έχει να κάνει με τις τεχνολογίες διαστήματος. Έρχεται μια καινούργια προοπτική, όλες αυτές οι ευκαιρίες που δίνονται από το κοντινό διάστημα, από τους δορυφόρους ελληνικής τροχιάς, να δώσουν λύσεις.

Το καλοκαίρι η κυβέρνηση άλλαξε την πολιτική της με αφορμή τις πυρκαγιές αλλά και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Δημιουργήσαμε ένα καινούργιο πρόγραμμα μικροδορυφόρων, οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν ήδη “τρέξει”».

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε πως «πάντα υπάρχουν δικαιολογίες για να μην κάνουμε κάτι. Το θέμα είναι να βρίσκουμε λύσεις, μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν.

Για το κομμάτι της γραφειοκρατίας πάμε σε μία επόμενη εποχή, όπου δεν ψηφιοποιούμε απλά, αλλά καταργούμε υπηρεσίες. Θα έχουμε διακίνηση δεδομένων και όχι διακίνηση εγγράφων».

Keywords
Τυχαία Θέματα