Ελένη Κρίτα για Παύλο Χαϊκάλη: «Υπήρχε μια παρενόχληση που άγγιζε ή ξεπερνούσε το χυδαίο, αλλά αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα»

Συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Κρίτα στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου.

Μάλιστα, η ηθοποιός, ρωτήθηκε για την πρόσφατη τοποθέτησή της σχετικά με τον Παύλο Χαϊκάλη και το #metoo.

«Αρνούμαι να υποταχθώ σε αυτή την ανθρωποφαγία. Γιατί είμαστε έτοιμοι να λιθοβολήσουμε κάποιον που έχει διαφορετική γνώμη; Δεν έχω διαφορετική γνώμη σε περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων, φυσικά όταν υπάρχει κάτι τέτοιο πρέπει ο άνθρωπος να τιμωρηθεί», αναφέρει σε πρώτο χρόνο η Ελένη Κρίτα.

Παράλληλα, ανέφερε πως:

«Αλλά

και αφού τιμωρηθεί, δεν είναι και κακό να δώσει κανείς μια άλλη ευκαιρία. Γιατί πρέπει μετά να τον εξορίσουμε ή να τον λιθοβολήσουμε; Τους φυλακισμένους όταν βγαίνουν από την φυλακή και επανεντάσσονται στην κοινωνία υπάρχει η διάθεση να τους βοηθούμε.

Γιατί ειδικά με τους ηθοποιούς, αφού εκτίσουν την ποινή τους, να μην τους δώσουμε άλλη ευκαιρία και να τους καταδικάσουμε στο πυρ το εξώτερον;», συμπληρώνει η γνωστή ηθοποιός.

«Ο Παύλος πιθανότατα οι καταγγέλλουσες να έχουν δίκιο ότι υπήρχε μια παρενόχληση που άγγιζε ή ξεπερνούσε το χυδαίο, αλλά αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα. Πόσοι άνθρωποι το κάνουν αυτό στη ζωή μας κάθε μέρα; Ο Παύλος έκανε ένα χυδαίο φλερτ, το αποκρούεις όμως, συμβαίνει καμιά φορά στη ζωή.

Το ότι πριν από 20-25 χρόνια έστελνε χυδαία μηνύματα σε μια κοπέλα, εντάξει παραγράφηκε πια. Εδώ έγκλημα παραγράφεται μετά από τόσα χρόνια», τονίζει η Ελένη Κρίτα για τον Παύλο Χαϊκάλη.

-Το θέμα είναι να μην συνεχίζονται τέτοιες συμπεριφορές…

«Ακριβώς. Πιθανόν, ο Παύλος να είναι αλήθεια ότι έστελνε αυτά τα χυδαία μηνύματα, αλλά τι σημαίνει τώρα, ότι δεν πρέπει να ξαναδουλέψει;

Πρέπει να καταδικάσουμε στην ανέχεια έναν τόσο καλό ηθοποιό; Με τρομάζει ότι είμαστε όλοι έτοιμοι να λιθοβολήσουμε τους ανθρώπους, νομίζω ότι γυρνάμε σε μια εποχή κυνηγιού μαγισσών», απαντά στη συνέχεια η Ελένη Κρίτα.

«Όποιος κατηγορήσει κάποιον για κάτι, είμαστε έτοιμοι να το πιστέψουμε, που μπορεί βέβαια πάρα πολλές φορές να είναι αλήθεια.

Είμαστε έτοιμοι να κρεμάσουμε στο Σύνταγμα ανθρώπους; Να τους λιντσάρουμε; Γι’ αυτό υπάρχει η δικαιοσύνη, κάναμε νόμους, για να αποδίδεται με κάποια αντικειμενικότητα η τιμωρία», καταλήγει στην τοποθέτησή της η Ελένη Κρίτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελένη Κρίτα, Παύλο Χαϊκάλη, Υπήρχε,eleni krita, pavlo chaikali, ypirche