Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) Πρωταγωνιστής στον «πράσινο μετασχηματισμό» της Ελλάδας

Στόχος του ΕΟΑΝ είναι να συμβάλει ουσιαστικά, ώστε μέχρι το 2025 τα ρεύματα ανακύκλωσης στην Ελλάδα να έχουν αυξηθεί σε 14 από 7 που είναι σήμερα και να ανέλθει σταδιακά το ποσοστό το ποσοστό της ανακύκλωσης από 20% που είναι σήμερα, σε 80% μέχρι το 2030.

Σήμερα, με τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, τη ρύπανση και την εξάντληση των πόρων να γίνονται όλο και πιο ορατοί, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για ένα φιλικότερο προς το περιβάλλον πρότυπο ανάπτυξης, αλλά και ένα πιο «πράσινο» τρόπο ζωής.

Σε

αυτό το πλαίσιο αναδεικνύεται ως προτεραιότητα η υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας: ενός μοντέλου που αντιμετωπίζει τη σπατάλη φυσικών πόρων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλάζοντας τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε, αλλά και διαχειριζόμαστε τα προϊόντα, όταν αυτά φτάσουν στο τέλος του κύκλου της ζωής τους.

Η προσπάθεια αυτή απαιτεί κινητοποίηση και συμμετοχή από όλους. Απαιτεί από τις επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο στην «πράσινη καινοτομία», αλλά και στην εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων. Απαιτεί αποτελεσματικό σχεδιασμό και δράσεις από την πλευρά της Πολιτείας και των φορέων της. Απαιτεί από όλους μας να αναλάβουμε συνειδητά την ευθύνη για τη μείωση και τη σωστή ανακύκλωση των απορριμμάτων που παράγουμε.

Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα για πολλά χρόνια υστερούσε αρκετά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τόσο σε θέματα υποδομής, όσο και κουλτούρας ανακύκλωσης. Σήμερα η κατάσταση αυτή αλλάζει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε η χώρα μας, να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Δείτε τη συνέχεια της είδησης στο water-waste.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης Ε Ο ΑΝ, Πρωταγωνιστής, Ελλάδας,ellinikos organismos anakyklosis e o an, protagonistis, elladas