Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ισάξια μας ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά αλλά ούτε πολιτικά, γι’ αυτό δεν είναι και συνομιλητής μας

Το… χαβά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε δηλώσεις του, το βράδυ της Δευτέρας (05/09), έβαλε εκ νέου στο στόχαστρό του τη χώρα μας. 

«Θέλω να υπενθυμίσω το εξής σχετικά με την Ελλάδα που το τελευταίο διάστημα αυξάνει τις παρενοχλήσεις και τις αγένειες εναντίον της χώρας μας. Η Ελλάδα δεν είναι ισάξια μας, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά αλλά ούτε πολιτικά, γι’ αυτό δεν

είναι και συνομιλητής μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Κομισιόν: Οι συνεχείς εχθρικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας εγείρουν σοβαρές ανησυχίες

«Οι συνεχείς εχθρικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειo», τόνισε στο μεταξύ νωρίτερα με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο.

 Ολόκληρη η δήλωση του Πίτερ Στάνο έχει ως εξής:

«Οι συνεχείς εχθρικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που απαιτούνται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι διαφορές πρέπει να διευθετούνται ειρηνικά, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ζωτικών και θεμιτών συμφερόντων των χωρών. Οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν.

Η δέσμευση σε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο είναι απαραίτητη για την εκτόνωση των εντάσεων, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.

Η ΕΕ επαναλαμβάνει την προσδοκία της από την Τουρκία να εργαστεί σοβαρά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με βιώσιμο τρόπο προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα