Φίλης για δυστύχημα στα Τέμπη: Είναι μια δολοφονία παιδιών και οι ευθύνες είναι αυτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη τήρησε νωρίτερα η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Κάποια στιγμή, οι «τόνοι ανέβηκαν» όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κατηγόρησε την

κυβερνητική πλειοψηφία ότι έχει ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα, κατηγορώντας επίσης την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ότι θέλει να μπουν απουσίες για τη συμμετοχή των παιδιών στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Είναι ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες, δεν είναι ώρα σιωπής. Είναι μια δολοφονία παιδιών για αυτό διαμαρτύρονται και διεκδικούν. Και οι ευθύνες είναι αυτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που αρνήθηκε να συζητήσει ερωτήσεις που είχαμε καταθέσει επανειλημμένα για την ασφάλεια των τρένων. Αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία ευθύνεται για όσα συνέβησαν. Είστε υπόλογοι και έχετε την ευθύνη ως κυβέρνηση» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

«Υπάρχει σε όλη τη χώρα πένθος αλλά και οργή γιατί πέθαναν τόσο άδικα 57 νέα παιδιά. Και αυτήν την οργή τη βλέπουμε στα παιδιά που κατέβηκαν στους δρόμους, όχι μόνο για να πενθήσουν αλλά και να εκφράσουν την οργή και τη διαμαρτυρία τους απέναντι μιας πολιτικής που θεωρεί τη ζωή τους αριθμό. Και είδαμε απέναντί τους το πρόσωπο ενός ανάλγητου κράτους που καταμετρά απουσίες στα σχολεία γιατί πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο 57 ανθρώπων. Ενός ανάλγητου κράτους που τους αντιμετώπισε με μεγάλη επιχείρηση βίας» είπε ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εισηγητής του νομοσχεδίου.

«Μετατρέπεται το πένθος σε μια προσπάθεια συμψηφισμού, σε μια προσπάθεια να αποποιηθείτε την ευθύνη σας και να τη φορτώσετε σε έναν σταθμάρχη. Η συγνώμη του πρωθυπουργού θέλει και σεβασμό» ανέφερε σε άλλο σημείο, καλώντας την υπουργό Παιδείας να απαντήσει «αν θα καταμετρηθούν οι απουσίες της προηγούμενης Πέμπτης των μαθητών που κατέβηκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φίλης, Τέμπη,filis, tebi