Φως στο Τούνελ: «Μαμά μην με ψάξεις, φεύγω» έγραφε σε σημείωμα η Τζωρτζίνα- Οι συνομιλίες που «καίνε» την Πισπιρίγκου

Με τα ψέματα δημιουργούσε άλλοθι…

Από τα όσα λέει στο «Τούνελ» η φίλη της «μητέρας» και μάρτυρας που μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο την ώρα της ανακοπής της Τζωρτζίνας, φαίνεται ότι είχε ήδη «χτίσει» από πριν το άλλοθι της στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Είπε στις φίλες της ότι στο θάλαμο βρισκόταν μαζί με μία άλλη μητέρα, για να μη θεωρήσουν ότι θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι κακό στο παιδί της.

Η εκπομπή είχε εντοπίσει και μιλήσει με τη συγκεκριμένη μητέρα, αλλά όπως η ίδια είχε πει, βρισκόταν σε διπλανό θάλαμο. Η Ρούλα είχε ζητήσει μονόκλινο για να ξεκουράζεται «επειδή ήταν

έγκυος».

«Εμένα η Ρούλα μου είπε ότι ήταν στο ίδιο δωμάτιο με την άλλη μητέρα. Τη ρώτησα εάν ήταν σε μονόκλινο και μου είπε πως ήταν σε δίκλινο. Ρωτούσα γιατί φοβόμουν μη συμβεί κάτι, επειδή ήταν πρόσφατος, μόλις λίγων ημέρων ο θάνατος της μπέμπας και ρωτούσαμε οι γνωστές της αν έχει παρέα στο νοσοκομείο. Μου έλεγε “είναι δίπλα μου η κοπέλα, την βλέπω εδώ”. Και μάλιστα, όταν μου είπε για την ανακοπή στο τηλέφωνο, μου μετέφερε λεπτομέρειες. Ότι τράβηξε την κουρτίνα, να μη δουν η άλλη μητέρα και το παιδί της την Τζωρτζίνα όπως ήταν. Η Ρούλα της είπε πάρε το παιδί και βγες έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

«Η Τζωρτζίνα μου ζωγράφισε μία κατάμαυρη φιγούρα…»

Η Τζωρτζίνα «μίλησε» για το θάνατο της αδελφούλας της, Ίριδας, λίγες ημέρες πριν την ανακοπή. Άφησε κι ένα σημείωμα που λίγο μετά το έσκισε για να μην πέσει στα χέρια της μητέρας της. Την εικόνα αυτή μεταφέρει η γυναίκα που την φρόντιζε εκείνες τις ημέρες.

«Πριν το θάνατο του δεύτερου παιδιού, της Ίριδας, ξεκίνησε μία γκρίνια μεταξύ του Μάνου και της Ρούλας. Αυτός δεν μπορούσε και ήθελε να φύγει από το σπίτι, αυτή δεν το δεχόταν με τίποτα. Ο Μάνος μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε. Το προηγούμενο βράδυ, η Ρούλα ανέβασε βίντεο με το μωράκι να γελάει. Το πρωί μου τηλεφώνησαν ότι χάθηκε το μωρό. Τους λέω, πώς «έφυγε» ένα μωρό υγιέστατο; Ρώτησα την Ρούλα και μου είπε ψυχρά ότι το βρήκε η αδελφή της νεκρό. Και στην Μαλένα ψυχρή ήταν. Η Τζωρτζίνα ήταν θλιμμένη. Κάποια στιγμή ζωγράφισε στο σπίτι μου που την φύλαγα. Ζωγράφισε την μίννι και ήταν όλη μαύρη, ενώ είχα και άλλους μαρκαδόρους σε διαφορετικά χρώματα, ήταν κατάμαυρη. Με τρόμαξε πολύ…»

Σε  ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς αντέδρασε η Τζωρτζίνα στην απώλεια της αδελφής της, Ίριδας, που βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο, είπε:

«Σα να μην ήθελε να θυμάται. Το μόνο που μου είπε και με έβαλε σε σκέψεις είναι ότι “η μπέμπα έσκασε από το πολύ κλάμα και πέθανε επειδή η μαμά και ο μπαμπάς τσακωνόντουσαν”. Και μετά μου είπε “ο Θεός μου πήρε τις αδελφές μου”. Όταν ήρθε ο Μάνος του είπα να της εξηγήσει ότι η μπέμπα δεν πέθανε επειδή τσακώθηκαν με την Ρούλα. Είχε τρομάξει το παιδί. Η Ρούλα πήγε στον Αλισσό και μας είπε ότι αυτή τη φορά θα βάλει η ίδια το τέλος στο γάμο της γιατί θέλει να πενθήσει. Την αναζητούσαν όλοι γιατί δεν απαντούσε σε μηνύματα και κλήσεις και φοβήθηκαν μην έκανε κακό στον εαυτό της. Όταν έφτασα σπίτι τους, η μητέρα της μου είπε πως έχει περάσει πάρα πολλά με αυτό το κορίτσι. Τους είπα πώς γίνεται για έναν άνδρα να κάνει έτσι; Και ο πατριός της μας απάντησε ότι “την Ρούλα την έχω ικανή να κάνει τα πάντα για τον Μάνο. Τον έβαζε πάνω και από τα παιδιά της.»

Το σημείωμα που άφησε η Τζωρτζίνα…

«Η αδελφή της Ρούλας μου ζήτησε να πάρω την Τζωρτζίνα σπίτι μου για να μην είναι μπροστά στους καυγάδες τους και δέχτηκα. Πριν την πάρω, έγραψε κάτι σε ένα χαρτί και το έκρυψε. Δε δέχτηκε να μου το δείξει και μου είπε ότι είναι κάτι για την μαμά της. Όταν ήρθε η μητέρα του Μάνου, της το είπα, αλλά ούτε αυτή κατάφερε να της πάρει το σημείωμα. Τελικά, το βρήκαμε στο καλάθι στο δωμάτιο πεταμένο το χαρτί  που έγραφε “Μαμά, μη με ψάξεις, φεύγω…»

«Τη Ρούλα τη βρήκαν στο ξενοδοχείο που δούλευε παλιά. Όλοι είχαμε αγχωθεί για το πού βρίσκεται και τι κάνει και ο Μάνος ήξερε. Τον είχε καλέσει στο δωμάτιο και τον απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει αν δε γυρίσει. Αυτός ήταν στην Αθήνα εκείνη την ημέρα. Όταν εμφανίστηκε η Ρούλα δε μιλούσε σ’ εμάς. Έβαζε την αδελφή της επειδή ντρεπόταν. Ζήτησαν να κρατήσω την Τζωρτζίνα άλλη μία ημέρα μέχρι να ηρεμήσει, αλλά μου το ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να δει τον Μάνο, ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουν.

Τον φέραμε κρυφά γιατί η Τζωρτζίνα στεναχωριόταν πολύ που δεν έβλεπε τον πατέρα της. Το πρωί πριν την πάρουν, ήταν σπίτι μου και μου είπε ότι πονάει η καρδιά στο στήθος της. Το είπε και σε άλλους. Το απόγευμα το πήραν το παιδί για τον Αλισσό και το βράδυ έγινε αυτό με τους σπασμούς που είπε η Ρούλα και μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Λέγαμε στον Μάνο να προσέχει την Τζωρτζίνα, μήπως θέλει ψυχιατρική υποστήριξη η Ρούλα. Και το αρνούνταν. Έλεγε πως δε γίνεται να κάνει κάτι στο παιδί.

Η Ρούλα είχε νεύρα με την Τζωρτζίνα. Της έλεγε “πήγαινε μέσα.. πάρε το τάμπλετ… κάνε εκείνο, κάνε το άλλο”… Εκείνη ήταν υπάκουη, τρόμαζε. Κοντεύει να σπάσει η καρδιά μου μετά από όλα αυτά. Τι να πει πλέον κανείς. Κρίμα τα παιδιά…», κατέληξε ο μάρτυρας.

«Η Τζωρτζινούλα μου έδινε δύναμη…»

Ανατριχίλα και αποτροπιασμός είναι τα όσα αισθάνεται κανείς ακούγοντας τη «μητέρα» να μιλάει για την Τζωρτζίνα που φέρεται να δολοφόνησε.

Η ίδια παρότρυνε στην πρώτη και μοναδική ζωντανή τηλεοπτική παρέμβασή της, τη δημοσιογράφο και τους καλεσμένους του «Τούνελ» να αναζητήσουν την αιτία των «πειραγμένων» εξετάσεων της 9χρονης κόρης της.

Όταν η Αγγελική τη ρώτησε πώς ένιωσε όταν οι γιατροί κατάφεραν μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν στη ζωή, η απάντησή της ήταν για τους άλλους και όχι για τον εαυτό της.

Τι έλεγε στις φίλες της για το «φονικό» γονίδιο και τον Μάνο…

Το «Τούνελ» έφερε στο φως τα μηνύματα που έστελνε η Ρούλα στις φίλες της, ενημερώνοντάς τες πως θα έπρεπε να διακόψει την τέταρτη εγκυμοσύνη της, καθώς οι γιατροί δεν είχαν βρει ακόμα το «φονικό» γονίδιο.

«Θα το ρίξω το παιδί γιατί γενετικά δεν μπορώ να το αφήσω. Οι γιατροί μου είπαν ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, οπότε δε γίνεται να συνεχιστεί… Όταν βρουν το γονίδιο και θέλω, να μπορούν να δώσουν αγωγή για να βγει υγιές. Το καλύτερο είπαν είναι αυτό, δυστυχώς…».

Λίγες ημέρες μετά το χαμό της Ίριδας, η μόνη της έγνοια ήταν ο χωρισμός της με τον Μάνο.

«Κορίτσια είμαι χωριό πάλι. Άρχισε αυτός το πρωί τα Ρώσικα. Ότι θα φύγει και τα λοιπά και πήρα τη μικρή. Να σηκωθεί να φύγει να ηρεμήσουμε επιτέλους. Να ζήσω και εγώ το πένθος μου με εσάς μαζί να τελειώνουμε. Σε δύο μέρες θα έχει πάρει τα πράγματά του…».

Τι έλεγε στο «Τούνελ» ο πατέρας πριν συλλάβουν τη γυναίκα του…

Δημοσιογράφος του «Τούνελ» βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πατέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, την ώρα της σύλληψης της «μητέρας».

«Δεν έχω να πω κάτι για τα όσα ακούγονται, δεν ξέρω τι είναι αυτή η ουσία και αναμένω τα επίσημα πορίσματα των ιατροδικαστών. Με τη Ρούλα έχουμε συζητήσει για τα όσα λέγονται, αλλά περιμένουμε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι η κεταμίνη, έψαξα να δω τι είναι και αναφέρεται και σε ζώα. Δεν έχει μπει κανένας άλλος στο νοσοκομείο πέρα από τη Ρούλα. Ας περιμένουμε να δούμε τι γίνεται… Τα φάρμακα στο νοσοκομείο του παιδιού τα έδιναν οι νοσηλεύτριες και όχι η Ρούλα. Ακόμα δεν έχω αλλάξει τη γνώμη μου. Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Ρούλα δεν εμπλέκεται κάπου. Σίγουρα είναι περίεργο όλο αυτό. Εγώ δεν έχω λόγο να υποστηρίξω καμία Ρούλα, το μόνο που θέλω είναι να πάρω απαντήσεις για τα παιδιά μου. Μία αλήθεια θέλουμε να πάρουμε απ’ όλο αυτό, όποια και να ‘ναι.»

Στην πορεία όμως, όταν έγινε γνωστή η σύλληψη και η κατηγορία, ο πατέρας των παιδιών άλλαξε στάση.

Πώς μπορεί να σκοτώσει η κεταμίνη…

Ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος και ο κτηνίατρος Ιωάννης Πολυζώης, μίλησαν στο «Τούνελ» για τη φονική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας.

«Η κεταμίνη είναι μία ουσία που την χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική γιατί είναι ένα ταχύτατο αναισθητικό, καταπραϋντικό. Σε μικρές δόσεις μπορεί να έχει και ψυχοδηλωτικές επιδράσεις. Υπάρχει και σε λευκή σκόνη, αλλά αυτό που χρησιμοποιούμε στα ιατρεία μας είναι σε υγρή μορφή. Όταν χρησιμοποιείται στους ανθρώπους, η χρήση της είναι αναισθητική. Πάντα μιλάμε για χειρουργεία. Όταν παίρνουμε για τα ιατρεία μας κεταμίνη, υπογράφουμε ειδικό χαρτί, ειδική συνταγή περί ναρκωτικών. Ούτε εμείς την παίρνουμε εύκολα. Μία μεγαλύτερη ποσότητα, είναι ικανή να σκοτώσει», ανέφερε ο κύριος Πολυζώης.

Ο κύριος Λουράντος είπε πως η ουσία αυτή χρησιμοποιείται ως μείζων αντικαταθλιπτικό φάρμακο. Δεν υπάρχει όμως στο ελεύθερο εμπόριο.

Από μία απλή αναζήτηση που έκανε το «Τούνελ» στο Διαδίκτυο, φαίνεται πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να την αποκτήσει κάποιος.

«Στο Διαδίκτυο δεν έχει κανείς ευθύνη. Παίρνεις ό,τι να ναι και το έχεις. Ενώ όταν το πάρεις από το γιατρό, έχει την ευθύνη αυτός που σου το δίνει. Όλες οι αναισθησίες γίνονται ενδοφλέβια και με παρουσία αναισθησιολόγου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών.

Πηγή:  dailypost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα