Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Λευκίμμης προς Τυχερό – Εκκενώνεται ξανά η Κασσιτέρα Ροδόπης

Mαίνεται για ακόμη μια μέρα η μεγάλη φωτιά που σαρώνει τον Έβρο.

Σήμερα λίγο μετά τις 14:10 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Λευκίμμη προς Τυχερό.

Tην ίδια ώρα, εκκενώνεται ξανά η Κασσιτέρα Ροδόπης.

Νωρίτερα στον Έβρο βρέθηκε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας για σύσκεψη που είχε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί ενημερώθηκε για το πύρινο μέτωπο, ενώ μετά πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,

στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα, τα οποία καίνε ανεξέλεγκτα. Το ένα στην περιοχή Λεπτοκαρυάς – Αισύμης, το οποίο τη νύχτα απείλησε και το χωριό της Αισύμης, που καίει με κατεύθυνση προς το γειτονικό νομό Ροδόπης, όπου γίνεται μία προσπάθεια να μην μπορέσει να φτάσει εκεί, καθώς οι άνεμοι ενισχύονται και πάλι στην περιοχή.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή της Δαδιάς και κινείται προς τον Κοτρωνιά, όπου και εκεί γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και μην διασχίσει έναν οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.



Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε ότι πλέον η πυρκαγιά είναι ενιαία κάνοντας λόγο μία «πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση», που έχει προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή» τόνισε.

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι το μέτωπο της Δαδιάς δεν μπορεί να περιοριστεί, δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Και αυτό μας προβληματίζει περισσότερο», τόνισε.

«Χθες είχαμε συναγερμό στην Αύρα, τη Συκορράχη, στην Αισύμη άλλαξαν οι άνεμοι και είχαμε απειλή, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να περιοριστεί η φωτιά στη Δαδιά. Μιλάμε για περισσότερα από 750.000 στρέμματα στο δασικό σύμπλεγμα Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης. Να φανταστείτε το δασικό αυτό σύμπλεγμα είναι 1.600.000 στρέμματα και αυτή η πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης αυτή τη στιγμή», συνέχισε.

«Απευθύναμε μια ακόμα έκκληση για ενίσχυση των μέσων, γιατί από τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, άρα η απειλή μεγαλώνει και μετά δεν γνωρίζουμε πώς και αν θα μπορέσει να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου. Όλα αυτά μας προβληματίζουν» κατέληξε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα