Για τα κακόβουλα λογισμικά και τα ζητήματα ελευθερίας Τύπου συζήτησε ο Τσίπρας με την Επίτροπο Γιούροβα

Προϊδεάζει την ελληνική κυβέρνηση για τις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρωθυπουργό, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Δικαιοσύνης η αρμόδια για θέματα Διαφάνειας Επίτροπος της ΕΕ Βέρα Γιούροβα.

Μετά τη συνάντησή της σημερα με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και λίγες ώρες προτού ταξιδέψει στην Αθήνα η κα Γιούροβα επισημαίνει με δημόσια ανάρτηση της πως

με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησαν την κατάσταση στην Ελλάδα με βάση την ετήσια έκθεση για το κράτος δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τη χρήση Spyware( δηλαδή κακόβουλων λογισμικών  όπως το predator).

Το αξιοσημείωτο είναι πως η κυρία Γιουροβα επισημαίνει ότι θα συνεχίσει αυτές τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αύριο, κάτι που επιτρέπει το συμπέρασμα πως θα ζητήσει εξηγήσεις και για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αλλά και τα συνολικότερα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου.

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας όπως ο ίδιος έκανε γνωστό με δηλώσεις του τόσο στην συνάντηση του με την επίτροπο ευρωπαϊκών αξιών και Διαφάνειας όσο και με τον Πρόεδρο της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών και δικαιοσύνης τιυ ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Χουάν Λόπεζ Αγκαλάρ εξέφρασε την ανησυχία του για τα πλήγματα που έχει δεχθεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας

Κατά τις συναντήσεις του αναφέρθηκε στο μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης  της αλήθειας και των ευθυνών για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Επίσης έθιξε το έλλειμμα πλουραλισμού  των ΜΜΕ καθώς και το ζήτημα της υπονόμευσης και εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης που έχει δημιουργήσει όπως είπε ένα χάσμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το θεσμό  της δικαιοσύνης στη χώρα.

Στη δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι την ανησυχία του συμμερίζονται και στην Ευρώπη λέγοντας ότι «παρακολουθούν όσα συμβαίνουν διότι η προστασία του κράτους δικαίου δεν είναι μία εσωτερική υπόθεση αποτελεί πυλώνα των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Επανέλαβε δε πως σε ο, τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ο, τι είναι δυνατόν για να λάμψει η αλήθεια και να προστατευθεί η Δημοκρατία. Όπου δεν υπάρχει δυνατότητα αυτό να καταστεί εφικτό  εντός χώρας «θα το διεκδικήσουμε αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κάθε άλλη δυνατότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα