ΗΠΑ: Πάγωσαν ακόμα και οι καταρράκτες του Νιαγάρα από τη φονική κακοκαιρία

Πάγωσαν μέχρι και οι καταρράκτες του Νιαγάρα από τις υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στις ΗΠΑ, ενώ το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει αρκετές περιοχές.

Η ιστορική κακοκαιρία που σάρωσε τις ΗΠΑ τα προηγούμενα 24ωρα άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες με τα σωστικά συνεργεία να συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες ή θύματα κάτω από το χιόνι που έχει καλύψει τα πάντα.

Την δραματική

κατάσταση που επικρατεί αποτυπώνουν εντυπωσιακές εικόνες από τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών. Όπως φαίνεται στα εντυπωσιακά βίντεο που ανέβασαν χρήστες στο Twitter, ενώ η αρχική εντύπωση είναι πως «πάγωσαν» οι διάσημοι καταρράκτες, ουσιαστικά το νερό δεν σταματά ποτέ. Έτσι, συνεχίζει την πορεία του μέσα από το χιονισμένο τοπίο.

Επιστημονικά αυτό εξηγείται ως εξής: κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, η ομίχλη σχηματίζει μια κρούστα πάγου πάνω από το ορμητικό νερό, κάνοντάς το να φαίνεται σαν να έχουν σταματήσει στην πραγματικότητα οι καταρράκτες. Ωστόσο, το νερό συνεχίζει να ρέει κάτω από τα φύλλα πάγου, δίνοντας ορισμένες εντυπωσιακές εικόνες.

Good night my besties from Niagara Falls pic.twitter.com/bZAgjIHI1d

— @zahirah 15 days until her birthday kola (@Congxiao18) December 28, 2022

Gm! Niagara Falls during a deep freeze pic.twitter.com/c3VBZEaMRF

— TyLekki (@tylekki) December 23, 2022

Σύμφωνα με την New York Post οι καταρράκτες του Νιαγάρα έφτασαν στο σημείο της ολικής «κατάψυξης» πέντε φορές στο παρελθόν όταν κομμάτια πάγου είχαν μπλοκάρει τη ροή του νερού. Έτσι, για να μην επαναληφθεί αυτό το 1964 τοποθετήθηκαν μεταλλικοί δοκοί.

Niagara Falls. pic.twitter.com/LHEyL6XKsj

— azzurro.gallery (@AzzurroGallery) December 27, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Πάγωσαν, Νιαγάρα,ipa, pagosan, niagara