Κ. Μητσοτάκης: Η πατρίδα μας είναι ισχυρή με Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε το πρωί τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο Περιστέρι.

Ο κ. Μητσοτάκηςσε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια μέρα τιμής και αναστοχασμού. “Θυμόμαστε αυτούς που πριν από 84 χρόνια θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορέσουμε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι” τόνισε.

“Στη Θεσσαλονίκη σήμερα διεξάγεται η μεγάλη

παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η πατρίδα μας σήμερα είναι ισχυρή, με Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες είναι πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και να μας κάνουν όλες και όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς” σημείωσε και πρόσθεσε ο πρωθυπουργός:

“Σε όλες τις άλλες πόλεις της χώρας μας, όπως εδώ στο Περιστέρι, που παρελαύνουν οι μαθητές μας από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Είναι η επόμενη γενιά. Αυτή είναι τελικά η ισχύς της, η δύναμη της χώρας. Και χρέος μας είναι να μπορέσουμε σε αυτά τα παιδιά να τους εξασφαλίσουμε τα επαρκή εφόδια έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτόν των γονιών τους. Αλλά να θυμούνται πάντα ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα το οποίο χρειάζεται διαρκή φροντίδα, χρειάζεται πρωτίστως συμμετοχή, χρειάζεται πολιτισμένο και ευπρεπή διάλογο.

Γιατί μόνο με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να μάθουμε σε μια οργανωμένη κοινωνία να συνυπάρχουμε παρά τις διαφορές μας και τελικά να προοδεύουμε και να προχωράμε μπροστά.

Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης, χρόνια πολλά“.

Πηγή: ertnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα