Καραμανλής από Ζάππειο: «Την σταθερότητα μόνο η παράταξή μας μπορεί να την εγγυηθεί»

Μήνυμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, στέλνει η σημερινή κοινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

«Το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ένταξη της Ελλάδας

στην Ενωμένη Ευρώπη ήταν μια θεμελιώδης στρατηγική επιλογή. Είχε τρία σκέλη: την ένταξη της χώρας σε έναν χώρο ασφάλειας ειρήνης και αλληλεγγύης και την ένταξη της σε ένα χώρο οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας και την ένωση της με μια μεγάλη ομάδα δημοκρατικών κρατών διασφαλίζοντας το πολίτευμα που είχε αμφισβητηθεί στο παρελθόν. Η στρατηγική αυτή δικαιώθηκε», τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στην εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο.

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε πάντως κριτική στην ΕΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι ημιτελές και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών. Η αναποτελεσματικότητα και η εσωστρέφεια είναι διάχυτες και κοντόφθαλμες πολιτικές υπονομεύουν την προσπάθεια ή καταλήγουν σε ασυνεννοησία και διενέξεις.

Διαχείριση κρίσεων όπως η πανδημία και το μεταναστευτικό έχουν οδηγήσει όχι απλώς σε στασιμότητα αλλά και ενδεχομένως σε υποχώρηση της προοπτικής της. Αντί ταχείας και αποφασιστικής αντίδρασης επικράτησε σύγχυση ενδεχομένως και υστεροβολία κατά την οικονομική κρίση. Η συνταγή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα ήταν εν πολλοίς εξοντωτική, τιμωρητική και προς παραδειγματισμό άλλων. Απέτυχαν σε όλες σχεδόν τις προβλέψεις τους όπως παραδέχθηκαν κατόπιν εορτής. Η μόνιμη άρνηση του Βορρά να κατανοήσει ότι χρειάζεται στήριξη στις ασθενέστερες χώρες ισοδυναμεί με άρνηση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και προοπτικής. Διεύρυνση κοινωνικών ανισοτήτων, περιθωριοποίηση, αποδυνάμωση κοινωνικού κράτους».

«Την επομένη των εκλογών η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση βιώσιμη με καθαρή εντολή και ορίζοντα 4ετίας. Τη σταθερότητα αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί, όπως το κάνει επί δεκαετίες. Η ΝΔ θα επιτύχει τη νίκη. Έχει επιδείξει σοβαρό έργο στην οικονομία, το μεταναστευτικό, το ψηφιακό κράτος, τις ένοπλες δυνάμεις. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και παιδείας και στην απονομή της δικαιοσύνης», επισήμανε επίσης.

«Το κλειδί της δύναμης της παράταξης είναι η προσήλωση στις αρχές και τις αξίες όπως με σαφήνεια προσδιόρισε ο ιδρυτής της στην ιστορική της διαδρομή: σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς απέναντι σε κάθε μορφή ανομίας, πάντα δίπλα στους λιγότερο ευνοημένους και άγρυπνη για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Καλή δύναμη σε όλους!» κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραμανλής, Ζάππειο, Την,karamanlis, zappeio, tin