Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα και την ομαλότητα της χώρας

«Θα αναζητήσουμε με κάθε τίμημα την αλήθεια» επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Προφανώς η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν σας βοήθησε να καταλάβετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός ετέρος».

«Παρά

τα όσα επιθυμείτε σας διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι τα μόνα, εκτίμησε, αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη.

«Σας ρωτώ κ. πρωθυπουργέ, ποιοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημοσίου δικαίου παρακολουθούνται; Δεν ξέρετε κ. Μητσοτάκη; Δεν σας ενδιαφέρει να ρωτήσετε και να μάθετε;» ρώτησε.

«Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη νομιμότητα. Γιατί η δημοκρατία δεν ανέχεται καθεστωτικές νοοτροπίες που την υπονομεύουν. Θα επικεντρωθεί στα πραγματικά περιστατικά και γεγονότα και θα αναζητήσει με κάθε τίμημα την αλήθεια. Δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουμε σε σκοτεινές περιοχές στο παρελθόν», είπε ο κ. Κατρίνης κάνοντας λόγος για αποδεδειγμένες ευθύνες. «Πρέπει να υπάρξει κάθαρση με την ανάθεση και την απόδοση ευθυνών» πρόσθεσε.

«Για ποιο λόγο παρακολουθούσατε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Θα μας πείτε αν τον θεωρείτε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια; Επειδή δεν το κάνετε καταφεύγετε στα επιχειρήματα, να έρθει εδώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να τον ενημερώσετε» υπογράμμισε ακόμη ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Καταθέτουμε αίτημα να προσκομιστεί ο πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία που προκάλεσαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Να δούμε ποιος φοβάται να αποκαλύψει για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (…). Η παρακολούθηση Ανδουλάκη δεν είναι η μόνη. Είναι δυνατόν να αποδεχτούμε ότι οι παρακολουθήσεις είναι κανονικότητα και πρέπει να τις συνηθίσουμε;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Τι άλλο χρειάζεται να ειπωθεί και να γραφτεί για να καταλάβετε ότι είστε στο επίκεντρο της ευθύνης, κ. Πρωθυπουργέ;», αναρωτήθηκε ακόμη ο Μιχάλης Κατρίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατρίνης, Βουλή,katrinis, vouli