Κιβωτός του Κόσμου-Νέες καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο: «Έβαζε παιδί με σπασμένο πόδι να δουλέψει»

Βροχή οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο.

Πρώην εργαζόμενη επαρχιακής δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» μίλησε στο newsit.gr και αναφέρει και αυτή απάνθρωπες συνθήκες για τα παιδιά και τη συμπεριφορά του πατέρα Αντώνιου.

«Τα παιδιά εργάζονταν και έκαναν διάφορες εργασίες και μέσα στις δομές και εκτός, και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα και τώρα. Τα καλοκαίρια τα έβγαζαν τα μεσημέρια να δουλέψουν. Γυρνούσαν μετά από ώρες και τους έλεγαν ότι ουσιαστικά ασχολείστε με το

σπίτι σας. Τα καημένα ήταν κατακόκκινα, ιδρωμένα, διψούσαν, ήταν “κομμάτια”.

Μάλιστα ήταν ένα παιδί το οποίο είχε σπάσει το πόδι του, είχε ενηλικιωθεί αλλά συνέχιζε να διαμένει στην Κιβωτό. Ήρθε μια μέρα ο πάτερ Αντώνιος και δεν του άρεσε το ότι το συγκεκριμένο παιδί καθόταν -είχε σπάσει το πόδι του- και παρόλα αυτά τον έβαζε να εργάζεται με σπασμένο πόδι. Τον έβγαζε έξω, καθόταν το παιδί και έκανε ο,τι μπορούσε να κάνει από ένα πεζούλι».

Όπως εξηγεί η πρώην εργαζόμενη της δομής, την απέλυσαν έχοντας ένα μωράκι πριν 18 μηνών, ενώ υποστηρίζει ότι «αρχικά οι συνθήκες εργασίας ήταν ιδανικές, ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να δουλέψει κάποιος που αγαπούσε τα παιδιά. Τα ανήλικα που ήταν στη δομή ήταν από δύσκολα οικογενειακά περιβάλλοντα αλλά είχαμε όντως χτίσει αυτό που λέμε “οικογένεια”».

Σύμφωνα με την πρώην εργαζόμενη ο πατήρ Αντώνιος είχε μαζί του και δύο «νταήδες» όπως τους χαρακτήρισε η ίδια.

Συγκλονίζει περιγράφοντας άλλο ένα περιστατικό με τον πάτερα Αντώνιο και ένα ανήλικο παιδί. «Ο πάτερ πολλές φορές έπαιρνε συγκεκριμένα παιδιά και τα πήγαινε βόλτα. Τα παιδιά συναγωνίζονταν για το ποιος θα πάει μαζί του, ήταν τιμή. Έχω ακούσει από ένα παιδί που ο πατήρ Αντώνιος τον πίεζε να πιει κρασί. Πήγαιναν βόλτα και του έλεγε “πιες, πιες!”, το παιδί έλεγε “δεν θέλω” και ο πάτερ έλεγε ότι “έτσι έκανε στην αρχή και ο Π. (ο ένας νταής) τελικά έγινε μπεκροκανάτα”».

Η γυναίκα προσθέτει ότι «ο πατήρ θεωρούσε ότι η δομή του Βόλου ήταν η κορυφαία δομή του και ήταν περήφανος για αυτή και τελικά από αυτήν την “έπαθε” και καλά να πάθει».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιβωτός, Κόσμου-Νέες, Αντώνιο, Έβαζε,kivotos, kosmou-nees, antonio, evaze