Κουσούλης: Η ΝΔ κέρδισε γιατί κατέστησε τον ΣΥΡΙΖΑ αντικείμενο φόβου και έπεισε περισσότερο τους πολίτες

Στο τελευταίο ThessReport ο Ζαφ Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον πολιτικό επιστήμονα και αρθρογράφο Λευτέρη Κουσούλη με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής.

Ο γνωστός αρθρογράφος απέδωσε την νίκη με 20 μονάδες διαφορά της ΝΔ, στην σχετική επάρκεια με την οποία διαχωρίστηκε πρωτόγνωρα προβλήματα και παράλληλα στο γεγονός ότι την τελευταία τετραετία δεν βρήκε μια πειστική αντιπολίτευση απέναντι της. Ακόμη, συνέβαλε η μεγάλη αποδοκιμασία του κόσμου προς τον ΣΥΡΙΖΑ

όπως επίσης ότι η ΝΔ κατέστησε αντικείμενο φόβου τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το ενδεχόμενο να κυβερνήσει.

Ο Λευτέρης Κουσούλής ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρώτες εκλογές καταβάλλει μια προσπάθεια ανασύστασης του πολιτικού του λόγου αλλά σε γενικά γραμμές αναπαράγει το ίδιο πολιτικό αφήγημα που του έδωσε εξουσία, με τις συνθήκες όμως σήμερα να είναι διαφορετικές.

Αυτό οδηγεί τους πολίτες να κάνουν μια επιλογή τακτικού τύπου και να ψηφίζουν ΝΔ παρακάμπτοντας σημαντικά λάθη της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως σε βάθος χρόνου θα καταφέρει να ενισχύσει την δύναμη του. Παρόλα αυτά όμως, τόνισε πως κατά την δική του εκτίμηση το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρει να γίνει ξανά το μεγάλο κόμμα του παρελθόντος που αποτέλεσε ένα κόμμα εξουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουσούλης, ΣΥΡΙΖΑ,kousoulis, syriza