Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ορκωμοσία, τα συγχαρητήρια και η… γεμάτη ατζέντα της επόμενης ημέρας

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού της χώρας αναμένεται ιδιαίτερα απαιτητικό τις επόμενες εβδομάδες, κι ενώ μπροστά βρίσκεται η επικείμενη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Σκληρή δουλειά, καμία έπαρση ή αλαζονική συμπεριφορά» υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη νέα εμφατική νίκη στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου, με τη

Δευτέρα (26/06) ουσιαστικά να επιβεβαιώνει πως το πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων θα είναι αρκετά απαιτητικό.

Για αρχή, ο κ.Μητσοτάκης παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεσμευόμενος για τη δρομολόγηση «μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», ενώ νωρίς το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ορκίστηκε πρωθυπουργός, με τις αδελφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα να είναι ιδιαίτερα συγκινημένες και σύσσωμη την οικογένεια του να βρίσκεται στο πλευρό του.

Ανέφερε, μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως:

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας. Από σήμερα ξεκινάει άλλος ένας κύκλος σκληρής δουλειάς για ένα καλύτερο αύριο, για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.

Για να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας. Από σήμερα ξεκινάει άλλος ένας κύκλος σκληρής δουλειάς για ένα καλύτερο αύριο, για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Για να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. pic.twitter.com/BIcmCV3R6x

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 26, 2023

Την ίδια στιγμή και κατά τη διάρκεια της ημέρας, δέχθηκε αρκετά μηνύματα συγχαρητηρίων από διεθνείς ηγέτες.

Ο λόγος για τους Όλαφ Σολτς, Τζόρτζια Μελόνι, Ρίσι Σούνακ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι έσπευσαν, μεταξύ άλλων, να ευχηθούν στον πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η ορκωμοσία της Κυβέρνησης και η συνάντηση στο Βίλνιους

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει ότι τον περιμένει μπόλικη δουλειά μπροστά του, με μια ατζέντα «γεμάτη».

Αρχικώς, αύριο Τρίτη (27/06) ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του θα ορκισθούν στις 13:00, τα μέλη της νέας Κυβέρνησης, που ανακοινώθηκαν από τον Παύλο Μαρινάκη σήμερα.

Υπενθυμίζεται, πως στο νέο κυβερνητικό σχήμα το 25% είναι γυναίκες. Μετέχουν 15 γυναίκες. Τέσσερις υπουργοί, 1 αναπληρώτρια υπουργός και 10 υφυπουργοί. Από 9 γυναίκες (3 υπουργοί και 6 υφυπουργοί) στο προηγούμενο σχήμα.



Και παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου.

Σε μια συνάντηση που αν μη τι άλλο, ενδεχομένως να συζητηθούν πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών και όχι μόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα