Μουσείο Μπενάκη: Ξενάγηση από τον Γερουλάνο σε ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων

Το περασμένο Σάββατο, οργανώθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Μπενάκη, για μια ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

Εκεί ήταν και ο πρώην υπουργός, Παύλος Γερουλάνος, που με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρει:

«Το περασμένο Σάββατο, οργανώσαμε μια ξενάγηση

στο Μουσείο Μπενάκη, με μια ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που φιλοξενούνται στις δομές του the Home Project. Μέσα από τα εκθέματα του μουσείου, μέσα από τον πολιτισμό μας, προσπάθησα να διηγηθώ στα παιδιά το συναρπαστικό ταξίδι του λαού μας μέσα στους αιώνες.

Το ενδιαφέρον που έδειξαν ήταν συγκινητικό, έθεταν ερωτήματα και μου εξέφρασαν απορίες για τον τρόπο που διδασκόμαστε σε όλον τον κόσμο την ιστορία: «Γιατί μαθαίνουμε την ιστορία με ορόσημα τους πολέμους και όχι μέσω των τεχνών και της δημιουργίας των ανθρώπων;».

Τα παιδιά αυτά έχουν περάσει πολλά και έχουν μια διαφορετική ολόδική τους ιστορία να διηγηθούν για το τρόπο που κατέληξαν στην Ελλάδα. Άλλα περπατώντας από την Ασία, άλλα με μια βάρκα στη Μεσόγειο από την Αφρική. Τα παιδιά αυτά, μέσα από τη συστηματική φροντίδα της δομής, έχουν καταφέρει να φοιτούν σήμερα σε ελληνικά σχολεία και έχουν μεγάλη όρεξη για γνώση.

Αυτοί οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες είναι πλέον παιδιά τα οποία στην Ελλάδα βρήκαν μία νέα πατρίδα. Είμαστε περήφανοι για κάθε πρόσφυγα που κάνει την Ελλάδα πατρίδα του.

#World_Refugee_Day»

Keywords
Τυχαία Θέματα