Ναι στα αντιικά στους ασθενείς υψηλού κινδύνου με ήπια COVID-19

Ο συνδυασμός νιρμαλτρεβίρης και ριτοναβίρης συστήνεται για τους ασθενείς που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας ή σοβαρής εξέλιξης της νόσου, όπως οι ανεμβολίαστοι, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, ακόμη κι αν έχουν ήπια νόσο.

Το από του στόματος χορηγούμενο δισκίο της Pfizer, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό περιοδικό BJM, αποτελεί βέλτιστη θεραπευτική επιλογή για αυτούς ασθενείς, καθώς αποτρέπει περισσότερες νοσηλείες σε σχέση με τις άλλες διαθέσιμες θεραπείες, έχει

λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες σε σχέση με τη μολνουπιραβίρη και είναι πιο εύκολο στη χορήγησή του σε σχέση με τις επιλογές που χορηγούνται ενδοφλέβια, όπως τη ρεμδεσιβίρη.

Η νέα σύσταση βασίστηκε στα δεδομένα δύο νέων, τυχαιοποιημένων μελετών, στις οποίες έλαβαν μέρος 3.078 ασθενείς.

Σε αυτές τις μελέτες, το φάρμακο μείωσε τις εισαγωγές στο νοσοκομείο (84 λιγότερες εισαγωγές ανά 1.000 ασθενείς), χωρίς διάφορες στη θνησιμότητα και χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες ικανές να οδηγήσουν σε διακοπή της θεραπείας.

Αυτό που επεσήμαναν οι ειδικοί, είναι πως τα αντιικά φάρμακα θα πρέπει να χορηγούνται όσο το δυνατόν πιο νωρίς στην πορεία της νόσου, σημειώνοντας ότι αυτή η στρατηγική συνδέεται άμεσα με την πρόσβαση στη δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης της νόσου.

Αυτό συνιστά μια μεγάλη πρόκληση για τις χώρες μικρού και μεσαίου εισοδήματος, καθώς σε αυτές τις χώρες η συχνότητα του testing αντιστοιχεί στο 1/80ό της συχνότητας στις ανεπτυγμένες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
COVID-19,