Νίκος Παππάς: Ο κόσμος θα μας δώσει εντολή μετασχηματισμού και αντεπίθεσης

«Η υποψηφιότητά μου δεν είναι μια προσωπική, αλλά μια συλλογική επιλογή. Και έρχεται να υπερασπιστεί μια πολιτική που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2012 και όχι το 2019, όπως αναφέρθηκε στον εσωκομματικό διάλογο. Η διεύρυνση, ως στρατηγική, που υπηρέτησε με συνέπεια ο Αλέξης Τσίπρας, μας έκανε μεγάλο κόμμα και μας έφερε στη διακυβέρνηση το 2015».

Αυτό αναφέρει ο Νίκος Παππάς για την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να οικοδομήσουμε μια ευρύτατη παράταξη, που θα συσπειρώνει όλο τον κόσμο από την Αριστερά ως το Κέντρο και η οποία θα αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα κερδίσει τις εκλογές».

«Θα είναι τεράστιο λάθος να γυρίσουμε στο ασφαλές λιμάνι της ριζοσπαστικής Αριστεράς», υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να οικοδομήσουμε μία παράταξη με ξεκάθαρο στίγμα και πολιτική πρόταση, μία παράταξη προοπτικής, μία παράταξη με αυξημένη τη συμμετοχή των μελών, ακόμα και μέσω δημοψηφισμάτων, μία παράταξη με δίκτυα στην αυτοδιοίκηση, στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, στα συνδικάτα, στη νεολαία, στον αγροτικό κόσμο, κά». Προσθέτει ότι «όλα αυτά αποτελούν συλλογικές μας αποφάσεις, που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκαν».

Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία σημειώνει ότι «οφείλουμε να την κάνουμε ένα πολιτικό γεγονός για τον αριστερό και προοδευτικό χώρο. Να προσελκύσουμε και να συσπειρώσουμε τους ανθρώπους που κινούνται σε αυτό το τόξο, ώστε να επιλέξουν και την κατεύθυνση και την πολιτική που θα ακολουθήσει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Δηλώνει βέβαιος ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα και θα δώσει εντολή μετασχηματισμού και αντεπίθεσης, εντολή για μια ευρύτατη παράταξη από την Αριστερά ως το Κέντρο.

Ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπίσει, αν εκλεγεί, την κριτική για την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου σε βάρος του, αναφέρει ότι συνεχίζει να υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «που έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο μετά από 30 χρόνια ανομίας και εξασφάλισε 250 εκατ. ευρώ για το δημόσιο ταμείο από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών».

Σχολιάζει ότι ο χαρακτήρας της δίωξης του «αποκαλύφθηκε από την πρόσφατη ολοκλήρωση του πολιτικο-δικαστικού “δούναι και λαβείν”», με τις προαγωγές στις θέσεις της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

«Όλοι, πλέον, είναι εκτεθειμένοι. Εμείς συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και να αντιστεκόμαστε στην εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης», προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα