Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή η απόφαση για τον Μάνταλο!

Τελευταία αγωνιστική των playoffs. Τρίτη 17/5. Η ΑΕΚ ολοκληρώνει με ήττα από τον Ολυμπιακό μια έτσι κι αλλιώς καταστροφική σεζόν που... σφραγίστηκε στο φινάλε της από την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Το κλίμα βαρύ σε ομάδα και κόσμο.

Λίγα λεπτά μετά την λήξη της (βαθμολογικά) αδιάφορης αναμέτρησης, ο αρχηγός της Ένωσης Πέτρος Μάνταλος μιλώντας στην κάμερα της Cosmote Tv λέει

ακριβώς τα παρακάτω:

«Είναι η χειρότερη χρονιά που έχουμε κάνει όσο είμαι στην ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτήν την πορεία. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Αυτό που μπορούμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι, να ζητήσουμε ένα τεράστιο συγγνώμη από αυτούς που αγαπάνε την ομάδα.

Είμαι ο άνθρωπος που έχει τις περισσότερες ευθύνες. Να τελειώσει η σεζόν και τις επόμενες μέρες ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Πιστέψτε με, θα αναλάβω τις ευθύνες μου με πράξεις και όχι με λόγια. Κάτι δεν πάει καλά, κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Τις επόμενες μέρες θα ξέρουν όλοι».

Οι πάντες κατάλαβαν από τα λόγια του διεθνή μέσου πως… ανοίγει την πόρτα της εξόδου από την Ένωση, αναλαμβάνοντας κι αυτός το μερίδιο που τού αναλογεί από το φετινό φιάσκο.

Πέμπτη 26/5. Περίπου δέκα μέρες μετά από εκείνη τη δήλωση γίνεται γνωστό ότι ο Πέτρος Μάνταλος θα μπει ως αρχηγός της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά».

Απόφαση που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης αφού την πήρε ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον παίκτη της ομάδας του. Μια απόφαση που η αλήθεια είναι πως ανέδειξε διάφορα συναισθήματα.

Άλλοι νιώθουν απογοητευμένοι καθώς θεωρούν πως ο «Πετράν» ό, τι ήταν να δώσει, το έδωσε στην ΑΕΚ, τα τελευταία χρόνια κινείται σε ρηχά νερά, δεν είναι ο ηγέτης που ονειρεύονται, είναι μόνιμα στο… στόχαστρο της κριτικής και καλό θα ήταν να χώριζαν οι δρόμοι του με τον Δικέφαλο.

Υπάρχει όμως και η άλλη ανάγνωση του θέματος. Είναι αυτοί που υπερθεματίζουν της απόφασης του «Τίγρη» και θεωρούν σωστό ότι ο Μάνταλος θα συνεχίσει στην ΑΕΚ και μάλιστα σε μια ιστορική σεζόν για την ομάδα.

Αυτή που γυρίζει στα… πατρογονικά εδάφη της Νέας Φιλαδέλφειας και μπαίνει στο υπερσύγχρονο παλάτι τους. Αυτοί που θεωρούν πως δεν φταίει για όλα ο Μάνταλος και πως δεν θα μπορούσε μόνο ένας παίκτης να πάρει πάνω του όλο το… ανάθεμα των αποτυχιών.

Είναι αυτοί που δεν ξεχνούν τους δύο χιαστούς που υπέστη ο παίκτης και που συνεχίζει να προσφέρει, επισημαίνοντας ότι μετά από χαρές (όπως το πρωτάθλημα του 2018) και λύπες θα ήταν άδικο για τον ίδιο να μην ανήκει στο ρόστερ της Αγιά Σοφιάς.

Προφανώς και η παραμονή του Μάνταλου είναι μια απόφαση που μόνο αδιάφορα δεν πέρασε στον κόσμο της ομάδας. Είτε έτσι, είτε αλλιώς. Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν και σωστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα