Ο κακομαθημένος Κριστιάνο βρήκε μάστορα!

Η προσωπικότητα του Φερνάντο Σάντος που τόλμησε να αφήσει έξω τον Ρονάλντο και να του δείξει ότι δεν είναι θεός, όπως νομίζει!

Στα 38 του χρόνια (στις 5 του ερχόμενου Φλεβάρη) ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους που έβγαλε η Πορτογαλία.

Σπίτια, κότερα, αεροσκάφη, επιχειρήσεις, ούτε που το φανταζόταν στα πιο τρελά του όνειρα το παιδί από το Φουνσάλ της Μαδέρα.

Δούλεψε πολύ, τρελά για να ακριβολογούμε, ώστε να φτάσει στην κορυφή. Ίσως ποτέ κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν προσπάθησε τόσο σκληρά για να γίνει «μηχανή».

Γι’ αυτό

και σε τέτοια ηλικία κάνει ακόμα ΜΥΘΙΚΑ συμβόλαια, όπως αυτό το τελευταίο με την Αλ Νασρ, που του δίνει πάνω από… 500 εκατομμύρια (!!!),  213 ετησίως για δυόμισι χρόνια.

Αλλά το χρήμα –και η δόξα βεβαίως αφού έχει κερδίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ- τον έκαναν να πιστέψει ότι είναι… ελέω Θεού αυτοκράτορας. Ή μήπως κι ο Θεός ο ίδιος;

Ποδοσφαιρικά ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ακόμα κι αν δεν είναι όπως πριν. Λογικό. Μόνο που δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος, θεωρώντας ότι πρέπει να παίζει σε όλους τους αγώνες και μάλιστα 90 λεπτά.

Είπαμε. Θεωρεί ότι είναι θεός! Το πιστεύει! Κι έτσι συμπεριφέρεται!

Αν γινόταν, θα επέλεγε αυτός την ενδεκάδα, θα έδιωχνε όσους δεν συμπαθούσε, θα ήθελε να αποφασίσει ακόμα και για τον φροντιστή της ομάδας!

Γι’ αυτό και… τρελάθηκε όταν ο Φερνάντο Σάντος τον έκανε αλλαγή στον αγώνα με τη Νότια Κορέα.

Αντέδρασε σαν ένα κακομαθημένο αγόρι! Ή μήπως… ως κακομαθημένος που έμαθε να είναι;

Θεωρώντας ότι είναι… ιερό τοτέμ, έφερε το χέρι στο στόμα και είπε… σουτ! Στον προπονητή έτσι; Άσχετα αν είπε μετά μια αστεία δικαιολογία!

Ο Φερνάντο Σάντος δεν μάσησε τα λόγια του σχετικά με την αντίδραση του Ρονάλντο.

«Αν έχω δει τις εικόνες; Ναι, δεν μου άρεσε καθόλου. Πραγματικά δεν μου άρεσε. Αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά όλα έχουν τελειώσει σχετικά με αυτό το θέμα…»

Όχι και όλα… έχουν τελειώσει. Μάλλον δεν είχαν αρχίσει ακόμα! Γιατί ο Φερνάντο δεν ήταν κανένα παιδάκι για να καταπιεί την αντίδραση του Ρονάλντο, προσβλητική πέρα για πέρα.

Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ελβετία, στο οποίο διακυβευόταν η πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν φοβήθηκε ούτε θεό ούτε δαίμονες και άφησε τον παγκόσμιο αστέρα στον πάγκο!

Λίγοι θα το τολμούσαν. Ελάχιστοι! Αλλά η προσωπικότητα του Σάντος δεν ανεχόταν συμβιβασμούς. Του ήταν αδύνατο να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, κοινώς… να κάνει την πάπια! Ρίσκαρε ακόμα και την καταστροφή του! Γιατί αν αποκλειόταν η Πορτογαλία, θα τον έστηναν στον τοίχο για την απόφασή του.

Κι επειδή τόλμησε σε τέτοιο βαθμό, η ζωή τον αντάμειψε τα μέγιστα.

Αυτός ο πιτσιρίκος που πήρε τη θέση του Ρονάλντο, ο Γκονσάλο Ράμος, έκανε το ΤΕΛΕΙΟ παιχνίδι σημειώνοντας τρία γκολ! Αδιανόητο!

Μιλάμε για ιστορία, αφού έγινε μόλις ο τέταρτος Πορτογάλος που τα καταφέρνει! Από τον θρυλικό Εουσέμπιο το 1966, ο οποίος μάλιστα είχε σημειώσει τέσσερα τέρματα απέναντι στην Βόρεια Κορέα, τον Παουλέτα το 2002 όπου είχε πετύχει τρία γκολ απέναντι στην Πολωνία και τον Κριστιάνο το 2018 με τα τρία γκολ απέναντι στην Ισπανία.

Τότε ο Σάντος, σε μια κίνηση προφανώς προμελετημένη, έριξε στο γήπεδο τον Ρονάλντο στο 73ο λεπτό! Αν ήταν… μάγκας ας αρνιόταν σε μια τέτοια ιστορική βραδιά για την Πορτογαλία!

Κι επειδή μάγκας είναι ο Σάντος, δείτε τι είπε μετά το θρίαμβο.

«Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει τον Ρονάλντο, αλλά και εμείς έχουμε το σχέδιό μας. Ήταν θέμα τακτικής γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Είναι ηγέτης και ο παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει τα μέγιστα»

Σαν να του λέει, ορίστε, έλα τώρα!

Κι επειδή ξέρει πώς να χειριστεί καταστάσεις, προχώρησε ακόμα παρακάτω:

«Απόψε ο Ρονάλντο έδωσε το παράδειγμα ενός μεγάλου κάπτεν…»

Προφανώς και δεν του άρεσε το γεγονός ότι ο Ρονάλντο έφυγε μόνος του για τα αποδυτήρια όταν όλοι οι υπόλοιποι πανηγύριζαν στο γρασίδι.

Αλλά επειδή ξέρει ότι η Πορτογαλία μπορεί να συνεχίσει και να φτάσει ψηλά, προτιμά να το λήξει εδώ. Προφανώς και θα χρειαστεί τον Ρονάλντο στη συνέχεια. Το μάθημα που έπρεπε να του δώσει –εκεί που δεν τολμούσε κανείς- το έδωσε.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και… μυθιστόρημα με ήρωες ένα κακομαθημένο παιδί κι έναν πολύ σοβαρό προπονητή με προσωπικότητα και… καρύδια!

Keywords
Τυχαία Θέματα