Ο Ποντένσε και το μεταγραφικό ντεμαράζ που αλλάζουν επίπεδο τον Ολυμπιακό!

Το προηγούμενο καλοκαίρι, αυτό του 2022, ο Ολυμπιακός κινήθηκε στα μεταγραφικά με την λογική του... σούπερ μάρκετ.

Περνούσε με το καροτσάκι από ράφι σε ράφι και μάζευε παίκτες. Με την καταναλωτική μανία ενός αγοραστή, χωρίς να νοιάζεται αν το συγκεκριμένο… προϊόν είναι απαραίτητο και πως θα χρησιμεύσει μετά την αγορά του! Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Οι Πειραιώτες μέσα στη σεζόν άλλαξαν 4 προπονητές (Μαρτίνς, Κορμπεράν,

Μίτσελ, Ανιγκό) και χρησιμοποίησαν 48(!!!) παίκτες στα ματς της Ευρώπης, του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου! Τα αποτελέσματα γνωστά.

Κακή εικόνα στο πρωτάθλημα και 3η θέση, αποκλεισμός από το Κύπελλο και συνεχόμενες… σφαλιάρες στην Ευρώπη. Λογικό θα πει κανείς αφού πραγματικά ο περσινός προγραμματισμός στο λιμάνι ήταν για να «σηκώνεις τα χέρια ψηλά».

Στον Πειραιά έπαθαν και έμαθαν. Αποφάσισαν να σβήσουν μονοκοντυλιά την περσινή σεζόν και να μην επαναλάβουν τα ίδια οδυνηρά, για την πορεία της ομάδας, λάθη. Πήραν νέο προπονητή τον Ντιέγο Μαρτίνεθ, έδωσαν τα ηνία του τεχνικού διευθυντή στον πολύπειρο Ισπανό, Κορδόν και αποφάσισαν να κάνουν υπομονή στο μεταγραφικό παζάρι. Ακόμη και όταν οι φίλοι του Ολυμπιακού στα μέσα το καλοκαιριού άρχισαν να… μουρμουράνε για μεταγραφική καθυστέρηση στον οργανισμό δεν άλλαξαν ρότα.

Είχαν κάνει προγραμματισμό και τον ακολούθησαν με θρησκευτική ευλάβεια. Δεν πήραν παίκτες απλά για να πάρουν. Δεν ψώνισαν με το… κιλό.

Πήγαν στην αγορά στοχευμένα και με θαυμαστή υπομονή. Και κάπως έτσι στο «90» των μεταγραφών έγινε τριπλό μπαμ με Σολμπάκεν, Γιόβετιτς και… κερασάκι τον Ντανιέλ Ποντένσε, στην μεγάλη του επιστροφή. To μεταγραφικό ντεμαράζ στο φινάλε ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό για τους «ερυθρόλευκους» που πλέον μπορούν να βλέπουν πιο αισιόδοξα και την πορεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου επιθυμούν την επιστροφή στην κορυφή, αλλά και το πως θα σταθούν στον όμιλο του Europa League ώστε να έχουν ευρωπαϊκή συνέχεια και το 2024.

Παίκτες που αλλάζουν επίπεδο τον Ολυμπιακό τόσο από θέμα ουσίας, όσο και θεάματος, καθώς ειδικά η κίνηση Ποντένσε έχει πολλά οφέλη, ακόμη και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Ο Πορτογάλος «υδραυλικός» εκτός από σπουδαίος παίκτης, είναι κι από τα αγαπημένα παιδιά της ερυθρόλευκης εξέδρας και σίγουρα η επιστροφή του προκάλεσε ενθουσιασμό. Προφανώς μένει και στο χορτάρι να δείξει το καλό πρόσωπο της πρώτης του θητείας στο λιμάνι…

Keywords
Τυχαία Θέματα