Οι διαγωνισμοί που τρέχουν στο project του Ελληνικού

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαγωνισμοί άνω των 500 εκατ. ευρώ στο mega project του Ελληνικού Εντός του διμήνου Ιανουαρίου Φεβρουαρίου αναμένεται εξελίξεις ως προς τους διαγωνισμούς που τρέχουν αυτή την περίοδο στο project του Ελληνικού, άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδ. Αθανασίου στο περιθώριο της υπογραφής του μνημονίου

με το δήμο του Ελληνικού, στην παρούσα φάση εξετάζονται οι προσφορές που έχουν κατατεθεί για τις αθλητικές εγκαταστάσεις προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ (από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, ABAΞ και τη κοινοπραξία των εταιρειών INTRAKAT – Mυτιληναίος).

Η Lamda εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων μέσα στην έκταση του Ελληνικού αναλαμβάνει να παίξει ενεργό ρόλο και για την πλήρη αναβάθμιση και αναμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων και σε άλλες περιοχές (σε Θρακομακεδόνες, Παιανία, Πειραιά, ΟΑΚΑ) με έργα περί τα 20 εκατ. ευρώ, διαχέοντας «τα οφέλη του έργου του Ελληνικού σε όλο το λεκανοπέδιο», όπως ανλεφερε χαρακτξριστικά ο κ. Αθανασίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο δεύτερος μεγάλος διαγωνισμός από την Lamda Development για το Vouliagmenis Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας και της Ευρώπης.

Προσφορές για το έργο προϋπολογισμού άνω 300 εκατ. ευρώ, αναμένεται να κατατεθούν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Επίσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 θα βγει και ο διαγωνισμός για το Marina Galleria προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται η θεμελίωση του Marina Tower καθώς έχουν ήδη τοποθετηθεί δύο πάσσαλοι 55 μέτρων στο εργοτάξιο του πύργου.

Η διαδικασία της θεμελίωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο ώστε έως το τέλος του 2023, να φαίνονται οι πρώτοι όροφοι του Πύργου.

Oλοκληρώνεται το κτίριο ΑΜΕΑ

Το πρώτο από τα έργα που θα παραδοθεί στο Ελληνικό θα είναι το συγκρότημα που θα στεγάζει 4 σωματεία ΑΜΕΑ (Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – ΣΑμΣΚΠ) στην περιοχή της Βουλιαγμένης, το οποίο θα είναι πλήρως λειτουργικό το φθινόπωρο του 2023.

Το συγκρότημα αποτελείται από 4 κτίρια και είναι 11.500 τ.μ. και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής.

Όσον αφορά το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας που υπεγράφη χθες μεταξύ της Lamda Development και του Δήμου Ελληνικού, συμφώνησαν τον χρόνο και τη διαδικασία παράδοσης στο δήμο συγκεκριμένων χώρων για κοινωφελείς χρήσεις, μεταξύ των οποίων και οι εξής:

• Το κτιριακό συγκρότημα των ΑμεA
• Ο χώρος του πάρκου/παιδικής χαράς την Αγίας Παρασκευής
• Τρία (3) διατηρητέα κτήρια για την εξυπηρέτηση των αναγκών στέγασης τοπικών συλλόγων, δημοτικού γηροκομείου και διοικητικών υπηρεσιών στα κτίρια αυτά
• Ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις
• Τα οικοδομικά τετράγωνα στα οποία ο δήμος προορίζει την ανέγερση Μεγάρου Ποντίων και Δημαρχείου
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο μερών, η LAMDA Development αναλαμβάνει έναντι του δήμου να εξασφαλίσει την πρόσβαση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου σε συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας του Ελληνικού και την ελεύθερη χρήση του σχετικού εξοπλισμού (ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.λπ.) μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Παράλληλα, η εταιρεία θα μεριμνήσει ώστε, όταν προκύπτει ανάγκη πρόσληψης, τα βιογραφικά δημοτών και κατοίκων του Δήμου που θα της έχουν υποβληθεί, να αξιολογούνται κατά προτεραιότητα σύμφωνα πάντοτε με τις σχετικές διαδικασίες και πολιτικές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα