Όταν η Καϊλή μιλούσε στον Παπανδρέου για… προσωπικό συμφέρον: «Δεν μου το επιτρέπει η συνείδηση μου»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Με ανάρτησή του στο twitter, o πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, υπενθύμισε ότι: «Το 2011, η κ. Καϊλή ως Βουλευτης του ΠΑΣΟΚ είχε στείλει μία επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας Γ. Παπανδρέου

στην οποία έλεγε πως η ίδια δε μπορούσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διότι προτάσσει το εθνικό συμφέρον από το κομματικό και το προσωπικό».

Πράγματι, με επιστολή της το 2011 στον πρώην πρωθυπουργό, η τότε βουλευτής Θεσσαλονίκης απειλούσε ευθέως να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ζητώτας κυβέρνηση εθνικής ενότητας, χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η Εύα Καϊλή ζητούσε από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει πρωτοβουλία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας αλλά όχι με εκείνον επικεφαλής, ενώ δεν έκρυβε την αντίθεσή της με το δημοψήφισμα για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό», ανακοινώνοντας εμμέσως ότι αν δεν αποσυρθεί η απόφαση για δημοψήφισμα, δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, έτσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη.

Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ. Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια.

Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία.
Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσάς, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας.

Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, ότι τα σχέδια περί Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.

Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό.
Ούτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Έθνος, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω».

Keywords
Τυχαία Θέματα