Παραιτήθηκε ο αρεοπαγίτης Χ. Τζανερίκος μετά την παρέμβασή του για το κόμμα Κασιδιάρη

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, μετά τη δημόσια παρέμβασή του για την δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

H πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτησή του θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.

Χθες, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 τμήματος

προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αλλά και συνταγματολόγων, που τον κάλεσαν να απέχει από τις αρμοδιότητες του.

Ο Χρήστος Τζανερίκος χαρακτήρισε με δήλωση του την ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στην Ολομέλεια των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου (και όχι στην 5μελή σύνθεση όπως γίνεται μέχρι σήμερα) την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη (όπως και τα άλλα κόμματα) ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, την προεδρία του Α1 Τμήματος θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η Ευδοξία Κιουπτσίδου η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και πρωτίστως για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη.

Σημειώνεται, ότι στο τέλος του ερχόμενου Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος θα έβγαινε στην σύνταξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα