Πάτρα 3 παιδιά – Συγκλονιστικές εξελίξεις: Νέα ιατροδικαστική εξέταση παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία για Μαλένα και Ίριδα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έχουν ζητήσει να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και βέβαια το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί η Μαλένα,

ο θάνατος της οποίας η ιατροδικαστική εξέταση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Όσον αφορά στην περίπτωση της Ίριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της, όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν δε, νέο γύρο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που έχουν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές. Τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Χ.Κούτσης: “Από τη στιγμή που βρέθηκαν τοξικές ουσίες στην Τζωρτζίνα θα πρέπει να ερευνηθούν και τα άλλα περιστατικά”

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα στην εκπομή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, αναφερόμενος στον θάνατο της Τζωρτζίνας από κεταμίνη και στο ενδεχόμενο η Μαλένα να έχει χάσει και αυτή τη ζωή της από δηλητηρίαση, σχολίασε:

«Από τη στιγμή που έχουμε ανεύρεση της κεταμίνης σε θανατηφόρα ποσότητα προφανώς τα προηγούμενα περιστατικά θα πρέπει να διερευνηθούν στο θέμα της δηλητηρίασης. Το βρίσκω απολύτως συμβατό να υπάρχει χορήγηση τοξικής ουσίας. Αξίζει να γίνει μία επανεξέταση όλων των δειγμάτων», δήλωσε στο Live News ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, εάν είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Μαλένα είναι πιθανόν να εντοπιστεί. Ωστόσο ανέφερε πως η τοξική ουσία που ενδεχομένως της χορηγήθηκε θα μπορούσε να είναι άλλη εκτός της κεταμίνης.

Εντύπωση προκαλεί ότι η Μαλένα είχε υποβληθεί σε ηπατολογική εξέταση την ημέρα προτού πεθάνει, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως η φθορά στο ήπαρ της δεν οφειλόταν στη θεραπεία της.

«Τα ηπατικά ένζυμα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας ήταν φυσιολογικά, αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας δεν έπασχε το ήπαρ», δήλωσε.

Δείτε τί είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο

Keywords
Τυχαία Θέματα