Ιατροδικαστής Λέων για Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό θάνατο, υπέφερε πολύ (vid)

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «στο τρίτο παιδί έγινε ήταν μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες και όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν «φυσικό» θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο του παιδιού».

Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως «η ουσία μπορεί να επιφέρει και μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητας της. Σίγουρα επέδρασε μαζί

με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί».

«Η μητέρα με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά, μας περιέγραφε την σκηνή, ποιοι άλλοι ήταν παρόντες και προφανώς άθελα της και πως επήλθε ο θάνατος», επεσήμανε ο κ. Λέων, τονίζοντας σε αρκετά σημεία της συζήτησης του με τον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «το τρίτο παιδί ξεκλείδωσε την αιτία θανάτου ως εγκληματική ενέργεια».

Όπως σημείωσε ο κ. Λέων, «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ιατροδικαστές η κοινωνία να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη μας. Υπήρχαν αστοχίες που καθυστέρησαν μια διαδικασία. Αλλά ως επιστήμονες, έπρεπε να αποδείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται».

Σε δεύτερη παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Γρηγόρης Λέων περιέγραψε πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας «ξεκλειδώνει» την έρευνα για τους θανάτους των αδελφών της, ενώ επεσήμανε πως η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό τέλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά».

Η κεταμίνη «ξεκλείδωσε» την υπόθεση-«θρίλερ»

Σημειώνεται πως η ουσία που φαίνεται να ανιχνεύθηκε στη μικρή Τζωρτζίνα και οδήγησε στη λύση του μυστηρίου και του θρίλερ της υπόθεσης ήταν η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.

Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ουσία της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφές πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να εχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού – δηλαδή εισπνεόμενα – είτε ενδομυικά.

Όσο για το μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία: Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάτρα 3 -Ιατροδικαστής Λέων, Τζωρτζίνα,patra 3 -iatrodikastis leon, tzortzina