Πάτρα 3 παιδιά-Μαυροειδάκος: «Θέμα ωρών πια οι νέες συλλήψεις» (VIDS)

Η εισαγγελική παρέμβαση και το άνοιγμα των ιατρικών φακέλων στις υποθέσεις της Ίριδας και της Μαλένας, αλλά και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έχουν φέρει νέα στοιχεία στις έρευνες των Αρχών και δεν είναι τυχαίο ότι ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι είναι πλέον θέμα ωρών να γίνουν και νέες συλλήψεις!

«Στην

αγορά των ναρκωτικών εύκολα κάποιος χρήστης μπορεί να προμηθευτεί την ουσία της κεταμίνης», δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος και συνέχισε «στις περιπτώσεις των δύο παιδιών με τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, η αστυνομική έρευνα έχει νέα στοιχεία στην διάθεση της και γνωρίζει ήδη τι ακριβώς έχει συμβεί, μόλις βγουν και τα νέα στοιχεία από τους ιατροδικαστές, θα υπάρξουν εξελίξεις και μετά είναι θέμα ωρών να γίνουν και νέες συλλήψεις ή να εντοπιστούν και νέοι ύποπτοι».

Μάλιστα, οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς που έχουν αναλάβει να συντάξουν νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου των δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας συνεχίζουν τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

«Τα ευρήματα στην Ιριδα είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο»

Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και τις έρευνες για το θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας μίλησε στο Live News ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Όπως ανέφερε, «ο χρόνος διάρκειας της κεταμίνης είναι περίπου δύο ώρες ημίσειας ζωής, δηλαδή κάθε δύο ώρες πέφτει η ποσότητά της δια του δύο», προσθέτοντας ότι αν είχε χορηγηθεί στο Ωνάσειο η κεταμίνη θα έπρεπε να έχει ανιχνευθεί στα ούρα του κοριτσιού και όχι 7 μήνες μετά.

«Νομίζω ότι η τοξικολογική που έχουμε στη διάθεσή μας είναι στο αίμα, συνεπώς δεν μπορεί να συνδέονται αυτά τα δύο μεταξύ τους» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης.

Σχετικά με την Ίριδα, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι τα ευρήματα μπορεί να είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο.

«Θεωρώ ότι είναι συμβατά, αλλά θα πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα. Θα γίνει με τη μέθοδο του αποκλεισμού» σημείωσε.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν νέες έρευνες στους ιστούς και τα όργανα του βρέφους και ενδεχομένως να έχουμε κάποια νέα ευρήματα ή να ενισχύσουμε αυτά που έχουμε», συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής, τονίζοντας ωστόσο ότι όποιος αναλάβει την υπεράσπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης θα έχει αρκετά επιχειρήματα για να αντικρούσει το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου.

«Το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι αν ισχύει το εύρημα για την αγενεσία ή η υποπλασία του φλεβοκόμβου. Για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη μελέτη, θα πρέπει να αποκλειστεί πρώτα αυτό» τόνισε ο ιατροδικαστής και επανέλαβε ότι είναι ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο, αλλά υπογράμμισε ότι η αγενεσία φλεβοκόμβου είναι μια ακέραια αιτία θανάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα