Περιφέρεια Αττικής: Εμείς θέσαμε ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής με έργα και όχι με λόγια

«Η Διοίκηση της Περιφέρειας με βασικό γνώμονα την προστασία της ζωής των πολιτών και την ενίσχυση της ασφάλειας έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα ομβρίων», τονίζεται σε απάντηση του φορέα προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό ο οποίος με ανακοίνωση του κατηγορούσε τη διοίκηση Πατούλη για καθυστερήσεις σε διαδικασίες κατάρτισης μελετών και υλοποίησης έργων.

Στην ανακοίνωση της, η Περιφέρεια χαρακτηρίζει τον Γιάννη Σγουρό «όψιμο τιμητή» και τον κατηγορεί ότι επί θητείας του

δεν προχώρησε σε ουσιαστικά βήματα διευθέτησης αντιπλημμυρικών, σε αντίθεση, όπως σημειώνει, με τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας και την εξ΄ αρχής βασική προτροπή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τους δημάρχους «Να συμβάλλουν στην ωρίμανση έργων που σχετίζονται με την καλύτερη θωράκιση της Αττικής».

Επισημαίνεται ότι σήμερα η Περιφέρεια υλοποιεί αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού περίπου 434 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους και πόρους από το ΠΕΠ «Αττική 2014-2020» ύψους 112,8 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διατεθεί 30 εκατ. ευρώ για καθαρισμούς ρεμάτων, οι οποίοι συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί το Παρατηρητήριο Ρεμάτων, μέσω του οποίου γίνεται επίβλεψη και ανασχεδιασμός παρεμβάσεων ενώ για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στις πυρόπληκτες περιοχές σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το ΕΚΠΑ, καταρτίστηκε ένα Γενικό Σχέδιο, με ανάλογες δράσεις.

Σημειώνεται ότι σε πολλά από τα έργα δημιουργούνται δυσκολίες οι οποίες στην πλειονότητα τους επιλύονται και δρομολογείται η υλοποίηση τους ενώ παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία, βάση των οποίων διευκρινίζεται η αιτιολογία των καθυστερήσεων των διαδικασιών

Τέλος η διοίκηση της Περιφέρειας υπογραμμίζει «Εμείς προστατεύουμε τις ζωές των πολιτών με έργα και όχι στα χαρτιά. Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της θητείας μας στρατηγικός στόχος μας ήταν να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής ανθεκτική απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα και ασφαλής για όλους τους πολίτες της και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα