Πόλεμος Skroutz – Shopflix

Αφορμή στάθηκε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το 365shop, που συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με το Skroutz και το οποίο το τελευταίο δεν εξυπηρετούσε παραγγελίες, παρότι λάμβανε κανονικά χρηματικά ποσά από καταναλωτές.

Μάλιστα, το εν λόγω ηλεκτρονικό κατάστημα σταμάτησε να απαντά στα μηνύματα των εξοργισμένων καταναλωτών, ενώ λίγο αργότερα “κατέβασε ρολά”  καθώς στην ιστοσελίδα της υπάρχει πλέον μόνο η ένδειξη “365shop σύντομα κοντά σας”.

To

θέμα καλύφθηκε από τα μέσα του Ομίλου Μαρινάκη με τίτλο «Καταγγελία – κόλαφος κατά της Skroutz για εξαπάτηση πελατών», ενώ στο κείμενο αναφερόταν ότι: «όπως όλα δείχνουν, μικρά «ηλεκτρονικά» καταστήματα που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Skroutz, εξαπατούν τους πελάτες τους.

Οι καταναλωτές κατά γενική ομολογία στρέφονται κατά της Skroutz γιατί αυτήν γνωρίζουν κι αυτήν εμπιστεύονται ως εταιρεία που προωθεί τα ηλεκτρονικά καταστήματα».

Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει ότι «και στο παρελθόν η Skroutz έχει υποπέσει σε ατοπήματα σε βάρος καταναλωτών. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου προϊόντα δεν έφτασαν ποτέ, άλλος πελάτης αγόρασε κινητό και παρέλαβε… πέτρες ενώ πολλές φορές ενώ έλεγαν ότι τα μεταφορικά είναι δωρεάν τελικά αναγκάστηκαν να πληρώσουν επιπλέον».

Χτες το  #cancel_skroutz ήταν στην κορυφή των trends, με τους χρήστες να αναφέρονται στην άμεση σχέση των δημοσιευμάτων με το shopflix, δημιουργώντας ένα νέο hashtag, το cancel_shopflix.

Mάλιστα πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για «οργή» στο twitter σε βάρος της skroutz.gr με τίτλο: #Cancel_Skroutz.

Όμως το hashtag #Cancel_Skroutz άρχισε να τρεντάρει στο twitter μετά τα δημοσιεύματα, και συγκεκριμένα μετά το μεσημέρι της 14ης Απριλίου, γεγονός οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες.

«Το #cancel_skroutz ξεκίνησε να τρεντάρει στο twitter πριν απο 59 λεπτά. Στον Τύπο όμως το ανακάλυψαν 4 ώρες νωρίτερα. Το λες και κληρονομικό χάρισμα» ανέφεραν πολλοί χρήστες.

Οι χρήστες του twitter παρατήρησαν ότι άρχισε να κυκλοφορεί το hashtag #cancel_skroutz, από υποτιθέμενους δυσαρεστημένους καταναλωτές, από πολλούς λογαριασμούς που ήταν νέοι στο twitter.

Τι υποστηρίζει η Skroutz

Από την δική της πλευρά, η πλατφόρμα έσπευσε να ανακοινώσει την οριστική διακοπή της συνεργασίας της με το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα. Παράλληλα, αναφέρει ότι δεν διαμεσολαβεί στις αγορές μεταξύ του καταναλωτή και του ηλεκτρονικού καταστήματος, δεν εκπροσωπεί ούτε υποκαθιστά οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα παρά μόνο για τις παραγγελίες οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της υπηρεσίας Skroutz Marketplace.

Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι φτάνουν συνεχώς καινούργια αιτήματα για αποζημίωση από καταναλωτές που δεν παρέλαβαν τα προϊόντα τα οποία πλήρωσαν και αναφέρει τις επιλογές που υπάρχουν και συγκεκριμένα:

Οι καταναλωτές που επέλεξαν την εξόφληση της παραγγελίας τους μέσω κάρτας -χρεωστικής ή πιστωτικής- μπορούν να αποζημιωθούν για το σύνολο του κόστους της παραγγελίας τους από την εκδότρια τράπεζα της κάρτας, μέσω της διαδικασίας αμφισβήτησης συναλλαγής.Για όλους όσοι ολοκλήρωσαν την αγορά τους μέσω τραπεζικής κατάθεσης, στο πλαίσιο της παροχής της βέλτιστης δυνατής εμπειρίας ηλεκτρονικών αγορών, θα αποζημιωθούν με τη μορφή κουπονιού -ίσης αξίας με εκείνη της παραγγελίας τους- μέσω του Skroutz Marketplace.

Επεσήμανε καταλήγοντας ότι “η εξόφληση μέσω κάρτας παραμένει ο ασφαλέστερος τρόπος πληρωμής καθώς είναι και ο μόνος τρόπος που διασφαλίζει την επιστροφή των χρημάτων στο σύνολό τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος Skroutz – Shopflix,polemos Skroutz – Shopflix