Σε δίκη για πλημμέλημα ο οδηγός του βυτιοφόρου που πήρε φωτιά στην εθνική οδό – Έρευνα για τη διαχείριση της κυκλοφορίας διέταξε ο εισαγγελέας

Σε δίκη για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια (πλημμέλημα) παραπέμπεται, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο οδηγός του βυτιοφόρου που παραδόθηκε χθες στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα.

Η εντολή του εισαγγελέα είναι να διαπιστωθεί εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου, καθώς φαίνεται πως η φωτιά προήλθε από μηχανολογική βλάβη.

Το όχημα, σύμφωνα με τα στοιχεία, διέθετε όλες τις

απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κ.λπ.).

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε, επίσης, εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.

Γιατί έμεινε 7 ώρες κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Στην επιχείρηση της πυροσβεστικής αρχικά για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια για την μετάγγιση των 7,2 τόνων υγραερίου που μετέφερε το βυτιοφόρο στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι της Πέμπτης λίγο πριν την πρώτη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΥ, Βασίλης Βαθρακογιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ.



Ο κ.Βαθρακογιάννης, επιχείρησε να εξηγήσει για ποιο λόγο χρειάστηκε να μείνει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου για συνολικά 7 ώρες (σ.σ. η πρώτη ανακοίνωση για διακοπή κυκλοφορίας εκδόθηκε στις 12:53 το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ η ανακοίνωση για αποκατάσταση κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα εκδόθηκε στις 20:30).

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής μετά την άμεση κατάσβεση της φωτιάς διαπιστώθηκε διαρροή «γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση του φορτίου».

Για να δείξει, δε, το πόσο λεπτοί ήταν οι χειρισμοί που έπρεπε να γίνουν, σημείωσε ότι στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία «αντιεκρηκτικού τύπου».

 «Μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος γνώμονας ήταν η ασφάλεια των επιβαινόντων στα αυτοκίνητα. Αυτονόητο ότι ταλαιπωρήθηκαν, θα πρέπει να κρατήσουμε, όμως, το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αστοχία» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μπαλάσκας για βυτιοφόρο: Η ΕΛΑΣ δεν γνώριζε ότι υπήρχε αυτή η «βόμβα» στη μέση της Εθνικής

«Πραγματικά ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολλοί πολίτες, σαφώς και υπήρξε ολιγωρία, και η ολιγωρία προκλήθηκε εξ όσων γνωρίζω από τη δική μου ενημέρωση διότι δεν έγινε αμέσως γνωστή η πληροφορία στην ΕΛΑΣ ότι το βυτίο περιείχε αυτό που περιείχε (σ.σ 7,2 τόνοι υγροποιημένο αέριο)» τόνισε στον ΣΚΑΪ και την Πρωινή Ενημέρωση, ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το ότι δεν έπρεπε από τη στιγμή που υπήρχε η πληροφορία να αφήνουμε τους πολίτες να μπαίνουν μέσα στην εθνική οδό, για να μην υπάρχει πρόβλημα με τις ουρές, ήταν λάθος, αλλά η πρώτη πληροφορία που πήγε στην ΕΛΑΣ δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε αυτή η “βόμβα” στη μέση της εθνικής οδού» διευκρίνισε ο συνδικαλιστής.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 20 χρόνια πριν ένα ίδιο βυτιοφόρο κάπου στα Καμένα Βούρλα εξερράγη τη στιγμή που προσεγγίζονταν από πυροσβέστες τους οποίους εξαΰλωσε, τους εξαΰλωσε, και μάλιστα στην κάμερα τηλεοπτικών συνεργείων» ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.

Έτσι, συνέχισε, υπήρξε η προσμονή ότι σε μια ώρα περίπου θα μεταγγιστεί και θα απομακρυνθεί (το βυτιοφόρο). Όταν μάθαμε σαν ΕΛΑΣ ότι υπάρχει αυτό το θέμα, άλλαξε (η εκτίνηση).



Keywords
Τυχαία Θέματα
– Έρευνα,– erevna